Wedstrijdverslagen HCW Winterswijk

HCW Dames Midweek
WINTERSWIJK – De 4e wedstrijd voor HCW Dames Mid-week tegen Reflex, er moest gespeeld worden op dinsdagavond 21 november 2017, om 20.30 uur in Varsseveld. Aan het aantal speelsters kon het niet liggen, want ze hadden 4 wissels en een reserve keepster. Vandaag deed Wendy Demkes voor de 1e keer mee. HCW had in het begin van de wedstrijd moeite met de snelheid waarmee Reflex speelde, hierdoor stonden ze al snel op een 2 – 0 achterstand. Nadat Wendy W. de 2 -1 scoorde, dachten ze, zo nu gaat het beginnen, maar helaas niets was minder waar. Reflex scoorde weer 2x achter elkaar. Voor de rust maakten HCW nog 1 doelpunt, maar Reflex 3. Hierdoor was de ruststand 7 – 2.

In de eerste helft had HCW nog wat moeite om elkaar te vinden, dit ging de 2e helft beter, hierdoor werd er meer druk op de verdediging gezet, waardoor er makkelijker vanaf afstand en de cirkel geschoten kon worden. Er werden mooie aanvalspatronen ingezet, die helaas niet altijd in doelpunten resulteerden. Helaas. Reflex liep uit naar 12 – 4, waarna Wendy D., Wendy W. en Milinda het op de heupen kregen en 3 doelpunten op rij scoorden. Reflex maakte nog 1 doelpunt, hierdoor was de eindstand13 – 7.

Al met al hebben ze een leuke, snelle en sportieve wedstrijd gespeeld. Door de komende maanden veel en intensief te trainen, zullen ze volgend jaar (9 januari 2018), het spel nog beter beheersen en zal iedereen versteld staan van de vooruitgang.

HCW E-JEUGD
Het E-Jeugd team van HCW stond weer klaar om te gaan beginnen, wat staat er weer te verwachten? Zijn de tegenstanders sterke spelers? Ze gaan het ervaren… Opstelling klaar en handballen maar.

Na 2 minuten kwamen ze met 1-0 voor te staan. Kort daarna werd het 1-1 voor UGHV.  Na een paar minuten vlogen de doelpunten over en weer, maar de meesten in het voordeel van HCW. Rust stond het 10-4. Ze hadden de turbo lekker aan met z’n allen. Er was weer een mooie samen spel en ze vinden elkaar steeds beter, ze lopen mooi vrij en geven elkaar mooi de bal af zodat er ruimte komt om doelpunten te kunnen maken. Zo verraste het team de coaches met mooie bewegingen die ze niet eerder hadden gezien. Super! De kunst is om door te gaan en druk te houden in de aanval en goed te blijven verdedigen. UGHV kwam de tweede helft wel goed terug.

Het is nooit saai met handballen. Dan kun je wel goed voorstaan maar dan wordt het zo weer spannend. Met de juiste sturing/coaching van Esther Teunissen wisten ze weer te winnen. Dit hebben ze absoluut weer met elkaar top gedaan. Eindstand 14-10.

HCW D-JEUGD
Vandaag speelden de HCW D-Jeugd thuis tegen Pacelli. Ze wisten dat de tegenstander goed waren want ze staan 3 plaatsen boven HCW. Ze begonnen de wedstrijd met heel goed verdedigen en konden vaak de bal veroveren waardoor ze met de rust 6-2 voor stonden. Na de rust wisselden de tegenstander van keeper en ging de andere keepster spelen. Dit meisje was veel groter dan de spelers van HCW dus dat was veel lastiger voor ze. Ze verloren wat vaker de bal en Pacelli maakten veel break-outs.

Aan het eind van de wedstrijd wist HCW wel goed terug te komen en de eindstand was 13-13. Het was een superleuke wedstrijd!

HCW C-JONGENS
De HCW C-Jongens speelden een thuiswedstrijd tegen Erica ‘76/Brummen. Helaas geen verslag, want het was een spannende wedstrijd. Eindstand 23-23.

HCW C-MEIDEN
Een flinke overwinning voor de HCW C-Meiden, tijdens een thuiswedstrijd wonnen ze tegen Reflex met 23-15. Helaas geen verslag van ontvangen.

HCW B-JONGENS
De B-Jongens van HCW speelde zondag uit in Ede tegen Reehorst. Helaas bleven de punten in Ede. Eindstand: 26-23, geen verslag ontvangen.

HCW DAMES 2
De HCW Dames wisten dat het een snelle wedstrijd zou worden, met veel break-outs van hun tegenstander Reflex! De eerste helft ging het gelijk op en was de ruststand 4-7 in het voordeel van Reflex. Na de rust liep helaas Reflex verder uit naar 4-10 en moest HCW er een tandje bij doen. Dat lukte redelijk en de eindstand werd 11-17 in het voordeel van Reflex .

HCW HEREN 1
De Heren speelde op zaterdagavond uit tegen Cabezota in Enschede. Eindstand 26-17 in het voordeel van Cabezota. Helaas geen verslag ontvangen.