Winst voor Grol H.V. DS2 tegen UGHV DS2

GROENLO – Afgelopen zaterdag 19 november moesten de dames van het 2e aantreden tegen de dames uit Ulft UGHV.

Het was de dames er alles aan gelegen om de 2 punten in Groenlo te houden en zo begonnen de dames dan ook gemotiveerd aan de 1e helft.  Grol moest in het eerste kwartier nog wel even de draai vinden waardoor het in eerste instantie gelijk op ging. Mede door puik keeperswerk van Pascalle Zeemann kon UGHV geen afstand nemen van Grol. Na dit aftastend begin, kreeg Grol meer grip op de wedstrijd.  Onder andere door snelle aanvallen en een aantal mooi uitgespeelde systemen liep Grol uit naar een ruststand van 14-5.

Na deze goede eerste helft werd er met vertrouwen aan de tweede helft begonnen. UGHV zette echter een tandje bij en ging fanatieker en fysieker verdedigen, waardoor Grol de lijn uit de 1e helft niet kon doorzetten.  Grol  kreeg veel moeite om doelpunten te maken en verspeelde  een voorsprong van 9 doelpunten tot nog maar 2.

Door een aantal break-outs van UGHV kwam deze weer terug in het spel.  Grol verspeelde regelmatig onnodig de bal, en had moeite om te scoren, waardoor UGHV langzaam het gat dichtte.

Gelukkig konden de dames de laatste 5 minuten van de wedstrijd het verschil op 2 houden, maar het bleef spannend tot de laatste minuut.  Eindstand 22-20, de twee punten zijn in Groenlo gebleven.

Volgende week spelen de dames tegen OBW3 in Zevenaar. Dit word een belangrijke wedstrijd aangezien OBW nog geen wedstrijd heeft verloren.