Home » Sport » Zilver voor Puck Langenbarg op NK jeugd te Steenbergen

Zilver voor Puck Langenbarg op NK jeugd te Steenbergen

225

Zondag 17 juni, vaderdag, was het dan zover, de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd in Steenbergen.
Omdat het nogal een aardig eindje rijden was naar Steenbergen waren de meeste zaterdag al gearriveerd. Zo kon het rondje dwars door het centrum goed verkend worden.

Als eerste mocht categorie 5 jongens van start om 9.00 uur. Met hierbij nog geen Stofwolkers. Na de jongens was het de beurt aan Esra, meisjes cat. 5. Het tempo lag hier hoog. Met bijna 40 deelneemster een grote groep. Esra werd vandaag 38e.

Hierna was het de beurt aan de drie musketiers Nauk, Stijn en Jelle. Een groot peloton van 65 renners aan de start. Aan de hand van kwalificatie werd je startnummer toegekend. Stijn had rugnummer 11 en mocht dus op de 2e startrij plaatsnemen. Jelle als 46e en Nauk als 63e stonden meer van achteren dus. Toen het startschot klonk was het meteen volle bak koers. En dat hoge tempo ging door tot de laatste ronde. Stijn kwam moeilijk in de pedalen en had een mindere start.
Na de eerste ronde ontstond er al meteen een kopgroep van 8 renners. Deze werden ook niet meer teruggezien. Jelle en Stijn zaten keurig in het peloton en reden dus voor plek 9.
Nauk miste helaas de aansluiting maar kon in een groepje mooi tempo maken.
Stijn had nog geluk dat hij een ronde vergoeding kreeg doordat zijn ketting eraf viel. Omdat toevallig een eerde wond op zijn knie open was gegaan leek het net of hij gevallen was. Daardoor kon hij weer mooi aansluiten in het peloton bij Jelle. In de eindsprint werd Stijn 26e en Jelle 29e.

Hierna was het de beurt aan de meiden cat. 6 met Indy en Imme. Hier ook een grote groep van 56 rensters aan de start. Ook hier volle bak vanaf start. Imme kon mooi mee met de eerste groep van nog maar 30 rensters. Indy moest de groep helaas laten gaan. Imme kreeg het steeds zwaarder en moest jammer genoeg 4 ronden voor het eind de groep laten lopen. Ze werd nog wel keurig 26e en Indy werd 44e.

In categorie 7 twee jongens uit Groenlo: Matz en Mike. In deze groep de meeste aantal deelnemers, namelijk 75. Doordat Mike als een van de laatsten mocht oprijden bij de start werd het voor hem een moeilijke opgave om naar voren te komen. Helemaal als er in deze categorie ook hard werd gereden vanaf start. Matz zat er heel goed bij in de 1e groep. Hij kon lang bij blijven maar helaas duurde de koers een paar ronden te lang. Hij moest het peloton laten gaan en viel terug in de groep van Mike. Samen snelden ze af naar de eindsprint. Mike werd 39e en Matz 52e.

Na de pauze was het de beurt aan de allerkleinste van de Stofwolk: Mirthe Hoftijzer ging van start in categorie 1. In deze groep ongeveer 15 rensters (8-jarigen) van start. Ze ging als een speer want ze wilde maar al te graag op dat mooie grote podium staan. Ze werd heel knap 8e!!!

De volgende Stofwolker was Linn in categorie 3. Hier 46 rensters aan de start. Onder luid applaus van oa haar opa en oma die speciaal naar Steenbergen waren afgereisd ging ze mooi van start. Ze werd vandaag heel keurig 41e!

In categorie 4 was het de beurt voor Mikai. In deze groep van 50 renners ging hij zeer goed van start. Hij zat er mooi bij van voren. Maar halverwege de koers werd het echt zwaar en door het tempo moest hij de groep laten gaan. Hij werd heel knap nog 31e!

En dan als allerlaatste categorie was het dan eindelijk de beurt voor Puck in categorie 4. Vorig jaar in Amersfoort werd ze al 5e en jaar daarvoor 3e in Bodegraven-Reeuwijk. Dus er werd met spanning gekeken naar deze wedstrijd. Puck had een goede start en zat steeds bij de eerste tien. Op een gegeven moment waren er nog maar 12 rensters over in deze eerste groep. Een renster was een klasse apart en reed weg bij deze groep. Puck reed heel slim de wedstrijd en wachtte rustig de sprint af. In deze lange sprint won ze overtuigend het ZILVER! Weer een super prestatie van Puck Langenbarg! Dus na het zilver in januari bij NK veldrijden wederom een zilveren medaille en beker mee naar huis!

Allemaal gefeliciteerd met jullie mooie resultaten!!

Uitslagen:
Cat. 5 meisjes:
38e Esra Goossens (Borculo)

Categorie 6 jongens:
26e Stijn Berentsen (Groenlo)
29e Jelle Schieven (Zieuwent)
53e Nauk ten Thije (Eibergen)

Cat. 6 meisjes
26e Imme Arink (Groenlo)
44e Indy Kappert (Markelo)

Categorie 7 jongens:
39e Mike Krabbenborg (Groenlo)
52e Matz Damman (Groenlo)

Categorie 1 meisjes:
8e Mirthe Hoftijzer (Eibergen)

Categorie 3 meisjes:
41e Linn Berentsen (Groenlo)

Cat. 4 jongens:
31e Mikai Leistra

Cat. 4 meisjes:
2e Puck Langenbarg (Ruurlo)