Home » Zitten is het nieuwe roken!

In Groenlo wonen veel 65-plussers (ca. 1.800) en dat aantal zal de komende jaren alleen maar stijgen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal bewegingsmomenten afneemt bij een grote groep senioren.

Kom in beweging! Gezond & gezellig!
Als u blijft bewegen, blijft uw gezondheid en fitheid intact of neemt zelfs toe met de juiste oefeningen. Uw gezondheid gaat vooruit wanneer u op regelmatige tijden beweegt. Een ander voordeel is het langer uitblijven van gewrichtsklachten. Overgewicht zal afnemen. Sociale contacten worden gelegd. Kortom allemaal voordelen om gezond en sportief de oude dag te vieren.

Op initiatief van 6 Groenlose verenigingen: de voetbal-, de tafeltennis-, de volleybal-, de handbal-, de gymnastiek- en de badmintonvereniging zijn er twee projectleiders aangesteld. Zij willen in twee jaar tijd een groep senioren bij elkaar brengen, die op regelmatige basis bewegingsactiviteiten ondernemen die voor deze doelgroep passend zijn. Ook mensen met bewegingsbeperkingen kunnen zich aanmelden. Voor deze groep zal een speciaal programma worden ontwikkeld.

Er zal op donderdagochtend 22 november een introductiebijeenkomst gehouden worden in de Mattelier waarbij uitleg wordt gegeven over de te ondernemen beweegactiviteiten.

Let op: U wordt door ons opgehaald, indien u geen vervoer heeft.

Bij voldoende deelname worden er nog 2 tot 4 activiteiten georganiseerd in november en december.  De officiële aftrap zal half januari 2019 zijn. Gestreefd wordt om minimaal 1x per week een ochtend of middag actief bezig te zijn. De deelnemers hebben ook inspraak in de te geven beweegactiviteiten.

De activiteiten zullen door ervaren instructeurs worden gegeven, die elk op een ander gebied gespecialiseerd zijn. Per ochtend/middag zullen er (meestal) 2 activiteiten worden aangeboden. Daarna is er tijd om na te praten met een bakje koffie/thee.

Contactgegevens projectleiders:
Maria Jans (0544-465407 of domingo.maria.jans@kpnmail.nl)
Jos Porskamp (06-19910691 of j.a.m.porskamp@kpnmail.nl)

[su_document url=”http://www.streekgids.nl/wp/wp-content/uploads/2018/11/Beweeg-je-fit_advertentie1_85x50mm_zonderafloop.pdf” width=”500″ height=”300″]