16 april 2024
Home » Winterswijk » 25 Jaar Wenters-banken in Winterswijk: Een jubileum van duurzaam meubilair

25 Jaar Wenters-banken in Winterswijk: Een jubileum van duurzaam meubilair

722

WINTERSWIJK – Dit jaar markeert de 25e verjaardag van de iconische Wenters-banken op de Markt in Winterswijk. De stalen banken, geïnstalleerd in 1998, staan bekend om hun duurzaamheid en unieke ontwerp. Ze zijn een voorbeeld van succesvol industrieel design, geproduceerd door het lokale bedrijf Grijsen.

De banken, ontworpen om snel droog te worden na regen, zijn een gevolg van de samenwerking tussen Grijsen en de gemeente Winterswijk. Toenmalig directeur Henny Grijsen herinnert zich het proces van ontwerp en implementatie. Het oorspronkelijke prototype, iets smaller dan de huidige versie, is nog steeds te zien in de showroom van het bedrijf.

De installatie van deze banken viel samen met het Centrumplan van Winterswijk, met als doel het verfraaien van de openbare ruimte. Peter Blaauwehand, destijds projectvoorbereider voor de gemeente, benadrukt het unieke en robuuste karakter van het meubilair, dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bestand tegen vandalisme.

Patrick Grijsen, de huidige directeur en zoon van Henny, benadrukt de sterke band met de gemeente en ziet Winterswijk als een ‘showroom’ voor het bedrijf. De Wenters-banken hebben bijgedragen aan de aantrekkelijkheid van de openbare ruimte en worden gewaardeerd door zowel inwoners als bezoekers. Het succes van deze banken heeft geleid tot vergelijkbare projecten in andere Nederlandse gemeenten.

Bron(nen) & Afbeelding(en)