Home » Winterswijk » Skopein Wivoc Heren Recreanten opnieuw naar eindtoernooi

Skopein Wivoc Heren Recreanten opnieuw naar eindtoernooi

606

Afgelopen donderdag was de laatste ronde van de lettercompetitie voor de heren recreanten 2 van Skopein Wivoc. Deze avond bestond de poule uit 4 teams en dus hadden we 3 wedstrijden van 2 sets van 13 minuten voor de boeg.

De eerste wedstrijd tegen Bovo 2 werd er niet zo sterk begonnen, en keek Skopein Wivoc al snel tegen een achterstand aan van 5 punten. Hierna ging het gelijk op en wisten de Winterswijkers de achterstand iets te verkleinen. Helaas ging de set alsnog verloren met 15-18. De tweede set ging een stuk beter en werd afgesloten met een stand van 26-13.

De tweede wedstrijd tegen Bovo 1 werd direct aansluitend op de eerste wedstrijd gespeeld. Op papier de sterkste tegenstander, dus voor Skopein Wivoc vooral plezier hebben en kijken of ze mee kunnen komen. De eerste set lukt dat aardig, maar toch werd de set verloren met 14-19. Ook nu ging de tweede set beter: De opslag loopt, er wordt gevochten voor ieder punt en alles wil lukken. Deze set wisten de mannen van Skopein Wivoc dan ook te winnen met 19-13.

Dan moet Skopein Wivoc een uur wachten op de laatste wedstrijd tegen Actief IJzerlo 2. De lange pauze heeft ze geen goed gedaan. Tijdens de eerste set weten ze bij te blijven en door aan het einde slim de tijd in de gaten te houden weten, ze een gelijkspel 17-17 te behalen. De laatste set lijkt niets meer te lukken en de achterstand wordt groter. In de laatste minuten heeft Skopein Wivoc nog een mooie service serie en komen ze nog iets dichter bij, maar winnen zat er niet meer in, deze set ging verloren met 13-20.

Tijdens de prijsuitreiking blijkt dat Skopein Wivoc op een gedeeld 2de plek is geëindigd, samen met Actief IJzerlo. Het punten gemiddelde geeft dan doorslag. Skopein Wivoc haalde een score van 1,040 (104 voor en 100 tegen), maar dat van Actief IJzerlo bleek net iets beter te zijn met 1,048 (109 voor en 104 tegen). Tijdens de laatste ronde werd ook bekend gemaakt welke teams door mogen naar het eindtoernooi in Terborg. Door het afzeggen van de nummer 1 uit de A poule mag Skopein Wivoc hier alsnog naar toe te.