Home » Winterswijk » Wedstrijdverslagen HCW

HCW E-JEUGD
Vanaf de eerste minuut werd er al fanatiek gespeeld door de HCW E-Jeugd tegen Angeren, HCW kreeg gelijk de kans met een break-out en scoorden 0-1. Er werd mooi overgespeeld door HCW en kregen ze vele kansen, door vrij te lopen van de verdediging konden ze elkaar goed aanspelen. Door te durven en vrij te lopen werden er veel kansen gecreëerd. Het team van Angeren kreeg weinig kans, maar wisten wel een paar doelpunten te maken.
Maar HCW E1 was sterker en stonden super te verdedigen, ze maakte het hun er niet makkelijker op om steeds mee te lopen zodat ze geen kans kregen om de bal te krijgen. In het veld stond HCW in de aanval regelmatig vrij alleen dat werd helaas niet altijd gezien. Maar foutjes maken hoort erbij en daar kunnen ze weer op verder trainen. Je ziet een enorme groei en er staat een team, dat samen wil werken en samen wil winnen.

HCW D-JEUGD
De HCW D-Jeugd speelde zondag een uit wedstrijd tegen Quintus in Hengelo. Aan het begin van de wedstrijd liep het een beetje gelijk op in de eerste 10 minuten. Daarna ging het een beetje achteruit bij HCW, ook het verdedigen. Aan het eind van de eerste helft was de stand 11-3 voor Quintus. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 23-7. De kleinste van het veld scoorde ook nog heel mooi een goal uit de rechterhoek over de lange keepster heen! Hij was er super blij mee en de rest van het team van HCW ook.

HCW C-JONGENS
De HCW C-Jongens moesten zondagochtend al vroeg uit bed om thuis tegen de Stormvogels uit Haaksbergen te spelen. Al snel hadden de HCW-jongens een behoorlijke voorsprong in de eerste helft. Er werd mooi samengespeeld en verschillende jongens scoorden. Toch wist de tegenstander terug te komen, waardoor het vlak voor het eind van de wedstrijd gelijk stand was. Met een stand van 22-22 en nog 15 seconden speeltijd op de klok, wist HCW door snel spel en een schot vanaf de middellijn de wedstrijd te winnen met 23-22.

HCW C-MEIDEN
Na een gezamenlijk team-ontbijt speelden de HCW C-Meiden zondag thuis tegen DFS Arnhem. Al na een paar minuten stonden ze een aantal punten voor. Aangezien de tegenstander geen wissels had liep HCW al snel uit naar een ruststand van 13-4. In de tweede helft werd dit zonder al te veel moeite uitgebouwd tot de eindstand van 27-8.

HCW DAMES 2
HCW Dames 2 speelde tegen koploper Angeren. De eerste wedstrijd tegen Angeren hadden ze verloren met 17-5. Deze wedstrijd wilde ze winnen, maar dan moeten we wel doelpunten maken. De eerste helft vergaten we dat te doen en was de ruststand 0-9. De tweede helft ging gelukkig beter, maar het wapen van Angeren, de break-outs was te goed en de eindstand was dan ook 3-21 in het voordeel van de koploper Angeren.

HCW DAMES 1
Vandaag stond er een wedstrijd tegen De Tukkers, de koploper, op het programma van HCW Dames 1. Ze wisten dat het een zware wedstrijd zou worden. Met een goeie toespraak voor de wedstrijd en de positiviteit van het team begonnen ze met goede moed aan de wedstrijd. De eerste helft begon sterk en na enkele minuten stond HCW met 3-1 voor. Deze voorsprong bouwden ze uit tot 7-3, daarna lieten ze de tukkers helaas weer terugkomen. De teams gingen de rust in met 9-10. Dit kon HCW best eens gaan winnen! De tweede helft ging erg gelijk op. Aan het einde werd de concentratie bij HCW wat minder, waardoor De Tukkers makkelijk scoorden. Maar de dames van HCW lieten de kopjes niet hangen en bleven positief. In de laatste 2 minuten stonden ze met drie punten achter en er moest echt wat gaan gebeuren. En dat gebeurde! HCW liet veel beweging en snelheid zien en BAM! Maar liefst drie keer gescoord, geen tegendoelpunten en met het beslissende doelpunt die gescoord werd op de zoemer betekende dat een eindstand van 17-17 tegen de koplopers! Wat een topwedstrijd met een topteam.

HCW HEREN 1
Het is zondag 14 januari en vandaag staat voor de HCW Heren 1 de wedstrijd tegen Erica te Dieren op het programma. Al vroeg in de morgen moesten de heren van HCW zich verzamelen bij Bij Hillen om daar te genieten van een vers bakje gesponsorde koffie en eigen gebakken koekjes om aansluitend te vertrekken naar Dieren.
In Dieren begonnen de heren van HCW erg tam aan de wedstrijd, het duurde wel tien minuten voordat de eerste doelpunten vielen. De eerste helft ging het gelijk op met de doelpunten wat resulteerde in een ruststand van 8-9.
De tweede helft moest het tempo omhoog en vooral in de aanval moest er meer druk worden gezet. Deze opdracht werd door de heren van HCW goed opgepakt en ze liepen dan ook uit naar een ruime voorsprong van vijf doelpunten, met name door een aantal goede break-outs van Roy en Justen die perfect op maat werden aangegooid door Rudi en Rudolf. Op het laatst verslapten de heren wat waardoor Erica weer terug kon komen 18-19. In de slotseconden wist Rutger nog net een bal binnen de lijnen te houden en af te spelen naar Stephan die de eindstand op 18-20 zette. Al met al een leuke sportieve wedstrijd met twee verdiende punten voor de heren uit Winterswijk.