21 mei 2024
Home » Zonovergoten Meifeest in Zwolle

ZWOLLE/Groenlo – In het weekend van 25, 26 en 27 mei vond de 84e editie van het Meifeest plaats in Zwolle achter Grolle. In het zonovergoten weekend was er voor jong en oud een mooi programma samengesteld. Het weekend werd op de vrijdagavond afgetrapt met Das Groβes Zwolse Bierfest. In een goed gevulde tent zijn Zwollenaren in de prijzen gevallen bij de loterijtrekking en er is in Duitse stijl geproost en gedanst op muziek van de Oktoberfest DJ’s.

Op zaterdagmiddag was het de beurt aan de basisschooljeugd tijdens de Playbackshow. Ruim 35 enthousiaste kinderen van de basisschool hebben zich van hun beste kant laten zien tijdens hun optreden. Winnaars van de onderbouw zijn de kinderen van groep 4: Chiel, Tygo, Kim, Maud, Bo, Sofie, Iris, Aike, Guus en Merle met het liedje ‘Feest’ van Kinderen voor Kinderen. Winnaars van de bovenbouw zijn geworden Nina, Kim en Julia met het nummer ‘Wannabe’ van de Spice Girls. Op zaterdagavond barstte het feest los met de band ‘Premium’. Met muziek variërend van top 40 tot herkenbare golden oldies tot scheurende gitaarmuziek ging het dak eraf in Zwolle.

Op de zonnige zondagmiddag 27 mei zijn 16 teams met elkaar de strijd aangegaan tijdens het jaarlijkse volleybaltoernooi. Na een heel aantal spannende wedstrijden veroverde het team ‘Noadost’ de grootste beker. Zij waren in de finale te sterk voor team ‘Noamatters’ die een tweede prijs hebben bemachtigd. De derde prijs ging naar ‘De Kaarters’. Tegelijkertijd met het volleyballen werd door de oudere jeugd gestreden om de mooiste prijzen tijdens de bingo en daarna werd nog een kaartje gelegd. Het bleef het nog lang gezellig en uiteindelijk werd het zonnige weekend afgesloten met een biertje en een dansje bij DJ Bacchie en door menig feestvierder werd verkoeling gezocht middels een frisse duik in de waterbaan.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!