Dinerprogramma  ouderen “Er een potje van maken” krijgt mogelijk vervolg

AALTEN –  56 senioren hebben in november, december en januari gebruik gemaakt van het gratis dinerprogramma “er een potje van maken”. De deelnemende restaurants Enjoy, Stegers en Herbergh d”olde Marckt ontvingen elk 18 ouderen. Vijftien vrijwilligers wierpen zich op om als taxi chauffeur te fungeren.

Ouderen konden zich zelf aanmelden of via een relatie. In de pers werd het publiek opgeroepen :“Welke oudere gunt u een lekker diner”, met vele reacties tot gevolg. Buren, (klein) kinderen en (oude) vrienden pakten massaal de telefoon of mailden om iemand op te geven.

De avonden verliepen vlekkeloos en de deelnemende ouderen toonden zich zeer tevreden. Vooral de alleenstaande ouderen waren zeer content met deze activiteit . Heerlijk gezellig samen eten met leeftijdsgenoten en babbelen over alles en nog wat. Op de avond wordt het vaste personeel van de restaurants ondersteund door leerlingen vmbo Schaersvoorde stationsplein ( afdeling welzijn). Elke avond zijn er 3 leerlingen aanwezig om elk 1 tafel te bedienen.

Er een potje van maken is een eenvoudig maar mooi idee uit de koker van talentverbinder Richard Jongetjes i.s.m. Zorgcombinatie Marga Klompe, Figulus welzijn en VMBO Schaersvoorde stationsplein.

Financieel wordt het geheel opgehoest door donaties van bezoekers van de deelnemende restaurants. De restaurants serveren het diner tegen absolute onkosten. Bij elk restaurant staat een speciaal paars potje bij de kassa waar publiek een euro (of meer) kan doneren. Bij restaurant Stegers is tevens een potje aanwezig op de toonbank van de snackbar.

De intentie is om elk jaar in de donkere maanden ( November, december en januari) een diner te organiseren, mits  natuurlijk het publiek blijft doneren. Publiek uit Dinxperlo, Bredevoort, Aalten en buurtschappen wordt opgeroepen ouderen op te geven ! “Welke oudere gunt u een lekker diner” ? , opgave via Talentverbinder Richard Jongetjes . Telefoon : 06-10514101 of per mail : Richard@talentverbinder.nl