Eerste dinerprogramma ouderen zeer succesvol

AALTEN- De talentverbinder van Aalten, Richard Jongetjes, kijkt met grote tevredenheid terug op het eerste dinerprogramma voor ouderen uit de gemeente Aalten “Er een potje van maken”. Ditmaal vond de culinaire avond plaats in eetcafé Enjoy.

Twee maanden geleden werd via de pers het publiek opgeroepen om senioren aan te melden voor een lekker en gezellig diner met leeftijdsgenoten. Onder de noemer “wie gunt een oudere een lekker diner” werd massaal gereageerd. Naast vaders, moeders, opa’s en oma’s werden ook buurmannen en buurvrouwen opgegeven. De ongevraagde motivatie voor opgave was zeer divers. Ook het diner voor volgende maand en januari is bijna volgeboekt.

Tijdens de avond werd er behalve het nuttigen van een heerlijk diner veel gebabbeld “over vrogger”. Het toeval wilde dat er twee oude postbodes aan tafel schoven en door velen werden herkend. De bediening van de tafels ligt telkens in handen van leerlingen VMBO Schaersvoorde afdeling welzijn.
Na deze prachtige avond werden de senioren weer netjes naar huis gebracht door een zestal vrijwillige chauffeurs.

Het dinerprogramma zal telkens in de donkere maanden plaatsvinden en wel in november, december en januari. Financieel worden de onkosten opgehoest door de bezoekers van de restaurants. Restaurantbezoekers kunnen via het bekende paarse potje bij de pinautomaten een donatie doen. Het streven is om ieder jaar zo’n 50 senioren een leuke avond te bezorgen.

De organisatie ligt in handen van de talentverbinder i.s.m. Figulus welzijn, zorgcombinatie Marga Klompe en vmbo Schaersvoorde stationsplein. Drie restaurants op de markt in Aalten, t.w. Enjoy, Stegers en herbergh d”Olde Marckt, hebben het project omarmd.

Voor opgave en meer informatie kun je terecht bij Richard Jongetjes. Mail Richard@talentverbinder.nl of telefonisch 06-10514101. De eerste volgende dineractie vindt plaats op 12 december (Stegers) en 8 januari ( Herbergh D”olde Marckt).