21 april 2024
Home » Aalten » Groot Onderhoud aan N318 tussen Varsseveld en Aalten

Groot Onderhoud aan N318 tussen Varsseveld en Aalten

874

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

AALTEN – Provincie Gelderland heeft aangekondigd groot onderhoud uit te voeren aan de provinciale weg N318 tussen Varsseveld en Aalten. Deze essentiële werkzaamheden vinden plaats van 4 maart tot en met 26 april 2024 en zijn gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het waarborgen van de kwaliteit van de infrastructuur.

Werkzaamheden in Fases voor Minimale Hinder
Om de overlast te minimaliseren, worden de werkzaamheden in drie fases uitgevoerd. Deze aanpak garandeert de bereikbaarheid voor direct aanwonenden, hulpdiensten en het openbaar vervoer. Het project omvat het vernieuwen van de asfaltlaag, het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen, onderhoud aan de verlichting en het vervangen van bewegwijzeringsborden.

Focus op Verkeersveiligheid
Naast het onderhoud neemt Provincie Gelderland maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid. Dit omvat het vervangen van beschermingsblokken door grasbetonstenen voor een veiliger toegang voor landbouwverkeer, en het verbreden van het fietspad bij atletiekvereniging AVA tot een parallelweg met een maximumsnelheid van 30 km/u. Ook wordt een infiltratieriool aangelegd voor betere waterafvoer.

Gefaseerde Afsluitingen en Omleidingen
Gedurende de onderhoudsperiode worden delen van de N318 tijdelijk afgesloten, met duidelijke omleidingsroutes voor doorgaand verkeer en fietsers. De werkzaamheden zijn zodanig gepland dat de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk blijft, met specifieke afsluitingen in maart en april 2024.

Informatie en Omleidingen
Actuele informatie over de N318 vindt u op gelderland.nl/wegwerkzaamheden/n318 Varsseveld Aalten. Informatie over omleidingsroutes vindt u op melvin.ndw.nu/public?branding=ge.