Home » Aalten » Hennie de korte expositie gedurende oktober in HelenaHuis te Aalten

Hennie de korte expositie gedurende oktober in HelenaHuis te Aalten

1402

AALTEN – De gehele maand oktober zal het HelenaHuis te Aalten een expositie van Hennie de Korte hosten op de eerste verdieping. Gedurende deze periode zullen de schilderijen van de Korte niet alleen tentoongesteld worden, maar ook beschikbaar zijn voor aankoop.

Hennie de Korte, oorspronkelijk uit Utrecht (1941), heeft een diverse achtergrond, variërend van studeren aan kunstacademies in Sydney en Rotterdam tot wonen in diverse landen waaronder Malta, Zeeland en Engeland. Na verschillende verblijven in het buitenland vestigde hij zich uiteindelijk in de Achterhoek vanaf 1983.

De invloeden van zijn maritieme reizen zijn duidelijk herkenbaar in zijn kunstwerken, met een focus op ruimte, licht en reflecties. De Korte’s techniek is sterk beïnvloed door de impressionistische en Haagsche School stijl, aangevuld met elementen van realisme. Hij heeft zijn werken tentoongesteld in diverse landen en werd erkend met prijzen zoals de Charles Pearce Memorial Award in 2006 door de Royal Society of Marine Artists in Londen.

Bezoekers kunnen de expositie bezoeken in het HelenaHuis elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur gedurende oktober.

Bron(nen) & Afbeelding(en)