Home » Aalten » Lezing over Spoorlijnen in de Achterhoek door Victor Lansink

Lezing over Spoorlijnen in de Achterhoek door Victor Lansink

1534

AALTEN – Op 18 oktober aanstaande zal er in het Kulturhus te Lintelo een lezing plaatsvinden over de spoorwegen in de Achterhoek, zowel de verdwenen als de nog bestaande. De lezing wordt verzorgd door Victor Lansink en is georganiseerd op uitnodiging van de Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW (Aalten Dinxperlo Wisch). De sessie vangt aan om 19.45 uur, en er zijn geen toegangskosten verbonden.

Victor Lansink, geboren in Doetinchem in 1970, heeft gedurende drie decennia documentatie en fotografie van spoorlijnerfgoed verzameld. In samenwerking met Michiel ten Broek publiceerde hij in 2016 de ‘Atlas van de Verdwenen Spoorlijnen in Nederland’. Daarnaast onderhoudt Lansink de website www.railtrash.net, waarop hij verscheidene reportages heeft geplaatst over spoorlijnen, zowel nationaal als internationaal.

Tijdens de bijeenkomst op 18 oktober zal specifieke aandacht uitgaan naar de spoorlijn Winterswijk-Zevenaar en de al geruime tijd niet meer bestaande spoorlijn Varsseveld-Dinxperlo. De presentatie wordt verrijkt met historische afbeeldingen, kaarten en tekeningen, aangevuld met actuele beelden. Lansink zal tevens ingaan op zijn onderzoeksmethodologie.

Bron(nen) & Afbeelding(en)