24 april 2024
Home » Aalten » Kleinschalige woonzorglocatie Het Oosterkerkhuis in Aalten officieel in gebruik genomen

Kleinschalige woonzorglocatie Het Oosterkerkhuis in Aalten officieel in gebruik genomen

2767

AALTEN – Op vrijdag 11 augustus heeft de kleinschalige woonzorglocatie ‘Het Oosterkerkhuis’ haar deuren geopend aan de Oosterkerkstraat 1 in Aalten. Deze nieuwe faciliteit, geïnitieerd door zorgorganisatie Dagelijks Leven, biedt huisvesting aan maximaal 22 bewoners die kampen met dementie of andere vormen van geheugenverlies.

De officiële opening van de woonzorglocatie werd uitgevoerd door Anton Stapelkamp, de burgemeester van de gemeente Aalten, en Harm Hoeftiezer, voormalig lid van de Oosterkerk.

De opening verliep volgens een programma dat begon met een ontvangst om 10.30 uur. Om 11.00 uur volgde een inleiding en toelichting door Jeroen Kleinjan, directielid van Dagelijks Leven, waarin het concept en de filosofie van Het Oosterkerkhuis werden uiteengezet. Aansluitend vond de overhandiging van een cheque en een toespraak plaats door Freek Jansen, voorzitter van Alzheimer Oost Gelderland.

De hoogtepunt van het programma was de officiële openingshandeling om 11.15 uur. Anton Stapelkamp en Harm Hoeftiezer verzorgden de opening, waarbij zij symbool stonden voor de samenwerking tussen de gemeente en de lokale gemeenschap. Na de openingsceremonie kregen genodigden de mogelijkheid om Het Oosterkerkhuis te bezichtigen, om zo een beter begrip te krijgen van de faciliteiten en de geboden zorg.

Het Oosterkerkhuis zal dienen als een zorginstelling die zich toelegt op het bieden van een passend thuis voor individuen met geheugenproblemen, en vertegenwoordigt een samenwerking tussen zorgorganisatie en lokale belanghebbenden.