Home » Aalten » Project zorgt voor nog meer verbinding op de Haart

Project zorgt voor nog meer verbinding op de Haart

356

[su_pullquote]Hartverwarmende afsluiting van succesvol project op CBS ‘t Möllenveld Grote opkomst ouders en grootouders[/su_pullquote] AALTEN – Dat CBS ‘t Möllenveld een belangrijke rol vervult als centrum voor ontmoeting en sociale contacten in buurtschap Haart was van meet af aan duidelijk.  Het project werd enorm gedragen door de grootouders van de leerlingen die steeds in groten getale en met veel enthousiasme deelnamen aan de activiteiten. Ook leerkrachten en vrijwilligers van de school manifesteerden zich als echte verbinders. Het was mooi dat wethouder Hans te Lindert van onderwijs van de gemeente Aalten op de afsluitende activiteit (dinsdag 26 november) aanwezig was en dit met eigen ogen aanschouwde. Hij was duidelijk onder de indruk van de grote belangstelling en moedigde de aanwezigen aan om door te gaan met deze projecten. Het gaat dan uiteraard om aandacht voor lokaal en regionaal cultuur en erfgoed, inhoudelijk belangrijk, maar vooral ook om het smeden van chemie tussen de generaties.

Overzicht activiteiten
Op dinsdag 5 november is het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek gestart met het project. De eerste activiteit was een bezoek aan het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. De week erop zijn opa’s en oma’s naar de school op de Haart gekomen om te ervaren hoe er tegenwoordig les wordt gegeven. De derde bijeenkomst, dinsdag 19 november, stond in het teken van portretschilderen. Leerlingen en grootouders schilderden elkaar en werden daarbij gecoacht door Mirna Limon, vakdocent beeldende kunst en Taliet van der Neut, kunstenares van de Haart.
Het project werd afgesloten met een gezellige ochtend afgelopen dinsdag (26 november) die in het teken stond van oudhollandse spelen, PowerPoints gemaakt door leerlingen, expositie van de gemaakte portretten, een quiz over het project en foto’s bekijken van de activiteiten.

Verbinden van generaties
Het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek, een initiatief van negen Achterhoekse gemeenten en provincie, streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn (participatie), een belangrijk kerndoel binnen het pact.