ProkkelPitch op woensdag 8 juni

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting.
Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder.
Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen,
dat is waar Prokkelen om draait.

AALTEN – Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar, van 6 tot en met 11 juni, als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Hoe mooi zou het zijn wanneer mensen met een beperking vanuit de Prokkelweek een keer mogen komen kijken of een dag meedraaien bij het bedrijf van hun dromen? Daar waar hun interesses en talenten op aansluiten? Tijdens de prokkelpitch wordt dit geprobeerd waar te maken.

Participatiewet
Vanuit de ontwikkelingen in de participatiewet is er steeds meer aandacht voor hoe mensen met een beperking mee kunnen doen in de samenleving. Op verschillende manieren worden hier initiatieven voor genomen. Zo hebben in november 2015 in Utrecht 3 mensen met een beperking ieder een eigen pitch gehouden voor landelijk opererende organisaties en bedrijven. Een inspirerende bijeenkomst waarbij het UWV en staatsecretaris Klijnsma aanwezig waren. En een succesvolle bijeenkomst: het leverde voor alle drie de pitchers uiteindelijk zelfs echte betaalde opdrachten/stages op. Voldoende reden om te kijken of deze aanpak ook lokaal werkt: Aalten treedt op als pilotgemeente!

Pitchen op basis van talenten
Estinea -full partner van Prokkel-, Gemeente Aalten en de Aaltense Uitdaging organiseren daarom op woensdag 8 juni een ProkkelPitch. Vijf cliënten van het team SamenSterk van Estinea pitchen op deze middag op basis van hun interesses en talenten. Zij zijn op zoek naar bedrijven en organisaties in de Achterhoek waarmee ze nader kennis kunnen maken en een keer mogen kijken. En waar ze uiteindelijk wellicht in onderling overleg 1 of 2 dagen in de week voor een paar maanden stage kunnen lopen (onder begeleiding van een participatiecoach van Estinea).

UWV
Bij deze bijeenkomst is Susan Breunissen van het UWV team banenafspraak aanwezig. Zij zal vragen beantwoorden over de banenafspraken binnen de participatiewet en de invloed die deze heeft op bedrijven.
De ProkkelPitch vindt plaats op woensdag 8 juni van 14.00-16.00u in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde, Dijkstraat 30.

Geïnteresseerde bedrijven in de regio Aalten, Oost Gelre, Winterswijk zijn van harte welkom.