19 mei 2024
Home » Aalten » Talentverbinder en Schaersvoorde starten programma ouderen 

Talentverbinder en Schaersvoorde starten programma ouderen 

330

AALTEN – Afgelopen week hebben Richard Jongetjes (Talentverbinder-Aalten) en Ewout Wessels (teamleider onderwijs VMBO Schaersvoorde)  het startschot gegeven voor project “Groen voor Grijs”.

VMBO Schaersvoorde ( afdeling groen) zal haar derde jaar  leerlingen beschikbaar stellen om bij ouderen aan huis kleine tuinklussen te verzorgen of gezellig  te bloemschikken.

Senioren uit Aalten kunnen geheel kosteloos een leerling inhuren, alleen voor eventuele materialen zoals potgrond zal een kleine bijdrage gevraagd worden. Wat klussen betreft moet men denken aan grasmaaien, een plant verpoten, onkruid weghalen, een steen recht leggen, groene aanslag verwijderen of een tak snoeien.

Daarnaast kunnen ouderen zoals gezegd de leerlingen ook uitnodigen om gezellig binnenshuis te bloemschikken. Binnen deze pilot kan men in de maanden maart en april gebruik maken van dit aanbod op de dinsdagochtenden. De leerling komt twee keer langs bij de oudere. Eenmaal om kennis te maken en de klus te inventariseren (Tevens een check welke gereedschappen reeds in huis zijn bij de oudere) en eenmaal om de opdracht uit te voeren.

Behalve  de klus klaren is binnen deze pilot ook contact tussen de jongere en de senior  belangrijk, samen koffie/thee/fris drinken wordt ingebouwd binnen het programma.

Ouderen die gebruik willen maken van dit aanbod kunnen zich inschrijven vanaf 1 februari via de receptie van Schaersvoorde aan het stationsplein tel nummer 0543 491400. Na deze pilot wordt er geëvalueerd met de intentie om project “Groen voor Grijs” voort te zetten en verder  uit te bouwen.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!