Home » Beleven elkaars vrijwilligerswerk

Beleven elkaars vrijwilligerswerk

221

GROENLO – Bestuur en vrijwilligers van de Stoomhoutzagerij Nahuis en de Stadsboerderij Grolle hebben de handen ineen geslagen en samen gewerkt aan een overzichtsexpositie over de stoomhoutzagerij. Deze expositie laat door middel van foto’s zien hoe de stoomhoutzagerij in vroeger jaren in bedrijf was en hoe het tegenwoordig een bijzonder museum is.

De foto-expositie is te zien in de Stadsboerderij Grolle en gaat zijn laatste week in. Dus nog een laatste kans voor iedereen, die deze bijzondere expositie wil bezoeken.

Woensdag 27 augustus j.l. kwamen het bestuur en de vrijwilligers van de Stoomhoutzagerij Nahuis naar de Stadsboerderij Grolle voor een bijeenkomst. Zij kregen een rondleiding aangeboden en konden daarna de expositie bekijken. Bijna alle vrijwilligers van de Stoomhoutzagerij staan wel op één of meerdere foto’s. De foto’s riepen veel herinneringen op, zeker uit de tijd toen het bedrijf Nahuis werd omgebouwd tot een museum. Tientallen vrijwilligers hebben hier destijds aan meegewerkt en ook nu draait het museum Stoomhoutzagerij Nahuis op alleen maar vrijwilligers. Het werd dan ook een gezellige avond, met meer dan genoeg gesprekstof in een heel ontspannen sfeer.

Maar de avond had ook een bijzonder karakter. Vrijwilligers van Stoomhoutzagerij Nahuis ontmoetten de vrijwilligers van de Stadsboerderij Grolle en konden met eigen ogen zien wat het vrijwilligerswerk in de Stadsboerderij inhoudt. Straks, in oktober, zullen de rollen omgedraaid zijn. Bestuur en vrijwilligers van de Stadsboerderij Grolle zullen dan een tegenbezoek brengen aan de Stoomhoutzagerij. Het was een avond met een boodschap: als vrijwilligers elkaar leren kennen, weten van elkaar waar je voor staat, laten zien hoe belangrijk het vrijwilligerswerk is en wat je met samen werken kunt bereiken.

De Stadsboerderij Grolle is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. De entree is 2,00 euro, maar daarvoor krijgt u ook een lekker kopje koffie, thee of een glaasje fris. Ook inbegrepen is een rondleiding door dit historische pand. Het adres van de Stadsboerderij Grolle is Notenboomstraat 15 in Groenlo.