13 april 2024
Home » Oost Gelre steunt DJ’s 3FM Serious Request!

Oost Gelre steunt DJ’s 3FM Serious Request!

242

Wethouder Bart Porskamp gaat de ijsbad-challenge aan

OOST GELRE – Aanstaande donderdag 20 december wandelen DJ’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen van 3FM door de gemeente Oost Gelre. Ze willen zoveel mogelijk geld inzamelen. Het Rode Kruis heeft dit jaar drie goede doelen aan Serious Request verbonden: Reanimatie in Nederland, Bescherming tegen natuurgeweld en Noodhulp bij oorlog en conflicten.

De DJ’s komen donderdagochtend aan in Groenlo. Ze worden door burgemeester Annette Bronsvoort ontvangen bij Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. Van daaruit gaan ze met de Vestingstad Express naar Marveld Recreatie, waar ze rusten en slapen. ’s Avonds eten ze bij Brouwersnös, bezoeken ze een pre-party bij Café Kras en de speciale Pubquiz bij Rockcafé Taste. Daarna lopen de DJ’s naar Lievelde.

IJsbad-challenge met wethouder Bart Porskamp!
Het Lievelds Belang zorgt voor een warm onthaal bij Café De Barbier en op het Koningsplein. Daar gaan de DJ’s onder begeleiding van de Stichting Tractor Sterrit Team Lievelde de trekker op. De volgende halte is Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Hier doet wethouder Bart Porskamp mee aan een heuse ijsbad-challenge voor het goede doel. Tot slot lopen de DJ’s in de nacht van donderdag op vrijdag verder via de sfeervol
verlichte Molen Hermien in Harreveld richting Westendorp. Wethouder Marieke Frank wandelt samen met een aantal plaatsgenoten de hele route mee.

Burgemeester Bronsvoort blij verrast
Burgemeester Annette Bronsvoort is blij met alle acties die in Oost Gelre zijn opgestart. “Het ziet er naar uit dat de DJ’s een meer dan warm welkom krijgen. Maar nog belangrijker vind ik dat we ons samen sterk maken voor het goede doel. We kunnen heel goed een feestje organiseren, maar onderscheiden ons ook door zorg en aandacht voor elkaar en voor de medemens. Dat blijkt ook hier weer en daar ben ik bijzonder trots op.”