24 april 2024
Home » Achterhoek » Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap op Hemelvaartsdag

Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap op Hemelvaartsdag

433

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Op 9 mei 2024, tijdens Hemelvaartsdag, vindt in Groenlo het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap plaats, waarbij dertig dweilorkesten uit Nederland zullen optreden. Dit jaarlijkse evenement, dat de binnenstad van Groenlo omtovert tot een bruisend festivalterrein, staat bekend om zijn breed scala aan muzikale genres en gezellige sfeer.

Het kampioenschap kenmerkt zich door twee competities: een wedstrijdklasse voor achttien orkesten en een leutklasse voor twaalf orkesten, waarbij de nadruk ligt op amusement en plezier. De wedstrijdorkesten treden op drie verschillende podia op – het hoofdpodium op de Markt, en de podia bij Kerkhofsteeg en Beltrumsestraat – en worden beoordeeld door een vakjury. Deze jury beoordeelt de optredens op muzikaliteit, repertoirekeuze en uitvoering.

De winnaar van de wedstrijdklasse ontvangt €1000 en de prestigieuze Grolsch bokaal. Daarnaast zijn er meerdere prijzen te winnen, waaronder een weekendverblijf voor het hele orkest aangeboden door Marveld Recreatie, en de gezelligheidsprijs. Ook het publiek speelt een rol in het toekennen van prijzen, waaronder de Publieksprijs en de Gezelligheidsprijs.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door sponsoren en de inzet van een klein organisatieteam en de hulp van ongeveer 100 vrijwilligers op de dag zelf.

De Dweilorkestendag is gratis toegankelijk en biedt naast muziek ook kindervermaak en bezienswaardigheden die passen bij Groenlo als vestingstad. Het evenement start om 12:00 en eindigt rond 18:00 uur.

Voor meer informatie over het programma en de deelnemende orkesten kunt u terecht op www.dweilorkestendag.nl.

Bron(nen) & Afbeelding(en)