Home » Achterhoek » Opnieuw kookadvies voor drinkwater in de Achterhoek

Opnieuw kookadvies voor drinkwater in de Achterhoek

1600

ACHTERHOEK – Kort na het intrekken van een eerdere waarschuwing heeft waterleidingbedrijf Vitens dinsdagavond opnieuw een kookadvies uitgevaardigd voor drinkwater in delen van de Achterhoek. Dit nieuwe advies treft ongeveer 25.000 huishoudens in de regio.

Eerder op de dag werd een soortgelijk kookadvies voor de Liemers en omgeving opgeheven. Dit betrof meer dan 45.000 huishoudens in gebieden zoals Doesburg, Didam, Dieren en Zevenaar, waar sinds vorige week woensdag niet direct uit de kraan gedronken kon worden. De oorzaak was een besmetting met een melkzuurbacterie, die maag- en darmklachten kan veroorzaken. De zelfde type bacterie is nu aangetroffen in een waterreservoir in Dinxperlo, wat Vitens ertoe aanzette om het kookadvies voor Aalten, Dinxperlo, Gaanderen, Oude IJsselstreek en nabijgelegen gebieden te heractiveren.

Inwoners worden geadviseerd het water minimaal drie minuten te koken voordat ze het gebruiken voor drinken, koken of tandenpoetsen. Dit advies blijft van kracht tot en met zaterdag 25 mei.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Midzomerwandeling in Groenlo

Zaterdag 22 juni 2024 wordt de Midzomerwandeling georganiseerd in Groenlo. Deze wandeltocht is 6 kilometer en deelname is gratis. Start: Brouwersnös Eibergseweg 1 Groenlo. Starttijd: Tussen 19.30 uur en 20.30 uur.