Home » Preventiemiddag in Oost Gelre

OOST GELRE – Zo’n dertig mensen van de politie, in samenwerking met handhavers van de gemeente Oost Gelre en studenten van de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid van het Graafschapcollege, hielden donderdagmiddag 21 februari een preventie middag in de gemeente Oost Gelre.

Het doel van de actie is om meer ogen in de wijk te creëren, waardoor de ‘heterdaad-kracht’ wordt vergroot. De preventie actie richtte zich met name op hondenbezitters, buurtzorgmedewerkers en postbodes/bezorgers.

“Deze doelgroep beweegt zich dagelijks door de wijk/gemeente en kan een meerwaarde zijn bij dit doel. Daarnaast is een bijkomstig doel om de meldingsbereidheid in de gemeente Oost Gelre te vergroten”, vertelde Herman ter Haar, operationeel expert bij de politie.

Tevens wil de politie een beeld krijgen waar camera’s hangen in de gemeente. “Deze zouden ons onder andere kunnen helpen bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. We moeten dan wel weten waar ze hangen”, vertelt Ter Haar. Inwoners die een beveiligingscamera hebben bij huis kunnen deze aanmelden via www.politie.nl/cib.

Ook wil de politie met deze actie het landelijke telefoonnummer 112 nog eens goed onder de aandacht brengen. “Dit nummer kan/moet worden gebeld worden als er zich een verdachte situatie voordoet”, aldus ter Haar.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen