Home » Repair café repareert in de Molenberg

Repair café repareert in de Molenberg

259

GROENLO – Terwijl iedereen die zaterdagmorgen iets wil laten repareren in De Bron in Groenlo, waren vrijwilligers van het Repair café ook aanwezig in de Molenberg. “Hier is behoefte aan en daarom zijn we een aantal keren per jaar in het verzorgingstehuis”, vertelt Jan Bongaarts, die vanaf het eerste uur betrokken is bij Repair café Groenlo. De bewoners zijn vaak slecht ter been en kunnen daarom niet naar De Bron komen. Vrijwilligers van het Repair café gaan daarom naar deze mensen toe. Ook mensen die thuis wonen en niet in staat zijn om naar De Bron te komen kunnen dit aangeven bij het Repair café.

In de Molenberg kunnen bewoners hun rolstoel of rollator laten repareren. Terwijl het team aan de welverdiende koffie zit melden zich er alweer enkele bewoners. Het betrof een slecht lopende rollator. De oorzaak bleek vuiligheid in één van de wielen te zijn. “Dat komt zo vaak voor dat er stof of andere vuiligheid in zit”, aldus Henk Schut en tevens de persoon waar de vrije gift aan afgegeven kan worden.
Het Repair café vindt 1 keer in de twee weken plaats in De Bron in Groenlo. De openingstijden zijn zaterdagochtend, tussen 10.00 uur en 12.30 uur.

Doordat spullen weer worden gemaakt wordt er minder weggegooid en dat is goed voor het milieu. Tevens is het Repair café zeer goed voor het onderhouden van de sociale contacten en voor het netwerken.

Het was de tweede keer dat het Repair café aanwezig was in De Molenberg in Groenlo.

Foto: Marcel Houwer