Home » Rotondes ondergaan metamorfose

LICHTENVOORDE/GROENLO – De rotonde aan de Richterslaan/Esstraat in Lichtenvoorde zal door Hoveniersbedrijf Bluiminck in samenwerking met de Vario Group, beide uit Lichtenvoorde, worden ingericht en onderhouden. De rotonde krijgt kunststof gras, gebogen metalen wanden, vaste planten en berkenbomen. Ook de vakken buiten de rotondes worden bij het ontwerp betrokken met glooiende beukenhagen.

De gemeente Oost Gelre geeft het beheer van haar rotondes uit handen in ruil voor reclameborden op de rotonde. Deze mogelijkheid wordt geboden aan ondernemers en organisaties in Oost Gelre. Inmiddels hebben drie ondernemers gereageerd en zij gaan een 5-jarig onderhoudscontract aan.

De rotonde aan de Lichtenvoordseweg/Hartreize in Groenlo zal straks worden onderhouden door Wijngaard, Siertuin en Rozenverkoop Schepershof uit Groenlo. Op deze rotonde komen een aantal enorme wijnvaten in een aanplant van druivenstruiken, rozen en lavendel. Het ontwerp verwijst naar de wijnbouw van het bedrijf van de familie Sonderen maar ook naar de opkomst van de druiventeelt in de Achterhoek.

Ook de rotonde Ruurloseweg/Borculoseweg krijgt een nieuwe beheerder. Kersten Hoveniersbedrijf uit Winterswijk-Meddo zal deze rotonde een metamorfose geven. Kersten heeft zich laten inspireren door de vestingwerken van Groenlo. Het bovenaanzicht van stadswallen en -grachten wordt in planten weergegeven. De rotonde zal in elk jaargetijde een uitbundige en kleurrijke blikvanger vormen voor elke passant.

De bestaande beplanting zal deze winterperiode worden gerooid. Vervolgens worden op een geschikt moment de rotondes opnieuw ingericht.