Home » Achterhoek » Smaakvolle Routekaart voor Achterhoek gelanceerd

Smaakvolle Routekaart voor Achterhoek gelanceerd

1427

ZUTPHEN/LOCHEM/BRONCKHORST – De gemeenten Zutphen, Lochem en Bronckhorst hebben gezamenlijk de Smaakvolle Routekaart gelanceerd, een initiatief gericht op het promoten van de streekproducten uit de Achterhoek. Deze routekaart bevat 80 adressen waar lokale en ambachtelijke producten verkrijgbaar zijn. Deze selectie, die het gehele jaar beschikbaar is op enkele seizoensgebonden producten na, is zorgvuldig samengesteld om de culinaire rijkdom van de regio te benadrukken.

In de Achterhoek zijn er talloze boeren, telers en producenten die zich inzetten voor kwalitatieve, lokale producten. Deze producten, gekenmerkt door hun authentieke smaak en kwaliteit, zijn het resultaat van een toegewijde en duurzame productiemethode. Om de zichtbaarheid en waardering voor deze lokale delicatessen te verhogen, werd de Smaakvolle Routekaart geïntroduceerd, met daarop vermeldingen van 80 prominente producenten uit de gemeenten Lochem, Bronckhorst en Zutphen.

De Smaakvolle Routekaart bevat drie afzonderlijke fietsroutes, die de bezoeker langs diverse streekproductenproducenten leiden. Deze routes zijn geïntegreerd in het bestaande knooppuntennetwerk, wat een gebruiksvriendelijke navigatie garandeert. Voor een bredere toegankelijkheid is de routekaart zowel fysiek verkrijgbaar bij lokale VVV-kantoren en deelnemende producenten, als digitaal via het Achterhoek routeplatform en de Achterhoek routes app. Bezoekers worden geadviseerd om voorafgaand aan hun bezoek de openingstijden van de vermelde locaties te controleren.

De creatie van deze kaart is een initiatief van het programma “De Achterhoekse Productbeleving”, een samenwerking tussen de gemeenten Bronckhorst, Lochem en Zutphen, samen met Achterhoek Toerisme en andere partners, met als doel de streekproducten van de Achterhoek prominenter op de kaart te zetten.

Bron(nen) & Afbeelding(en)