Home » Spetterende eerste Nieuwjaarsduik Oost Gelre in de Besselinkschans!

Spetterende eerste Nieuwjaarsduik Oost Gelre in de Besselinkschans!

254

Duik mee het nieuwe jaar in op 1 januari 2017 om 12.00 uur bij Wijndomein Besselinkschans

OOST GELRE – Op Nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017, om 12.00 uur vindt bij het Wijndomein Besselinkschans de eerste editie van de Nieuwjaarsduik Oost Gelre plaats. De Nieuwjaarsduik is een echte nationale traditie geworden, met in Nederland meer dan 50.000 deelnemers per jaar op bijna 150 locaties. En nu is het tijd om dit fenomeen ook in onze gemeente te introduceren!

Deze eerste Nieuwjaarsduik Oost Gelre vindt plaats bij de recreatievijver van het Wijndomein Besselinkschans (Heringsaweg 18, Lievelde). De vijver is dit voorjaar gegraven. Het water is helder en schoon dus uitermate geschikt om een frisse duik te nemen om het nieuwe jaar te starten. De Besselinkschans is een gebied met veel landschappelijke kwaliteiten dat zich steeds meer op de kaart zet als evenementengebied en recreatielandschap. Samen met de faciliteiten bij het Wijndomein vormt dit een perfecte locatie voor deze eerste Nieuwjaarsduik.

Organisatie
De organisatie van de duik vindt plaats onder de vlag van de Stichting Vrije Slag door Grolle. De stichting organiseert elk jaar in juni het zwemevenement door de gracht in Groenlo. De kennis om een kwalitatief en goed evenement neer te zetten, met daarbij een aantrekkelijk en gezellig randprogramma is dus volop aanwezig. De organisatie werkt goed samen met een tiental vrijwilligers en met de gemeente Oost Gelre.

Aanmelden
Mensen die mee willen doen met de Nieuwjaarsduik kunnen zich gratis aanmelden via het e-mailadres nieuwjaarsduikoostgelre@gmail.com. Zij worden verzocht in ieder geval naam, geboortedatum, woonplaats en telefoonnummer te vermelden. De eerste 50 aanmeldingen ontvangen een leuk t-shirt. Voor de late beslissers is aanmelden op de dag zelf natuurlijk ook mogelijk. Dit kan ter plekke bij het Wijndomein Besselinkschans tussen 11.00 en 11.45 uur via een aanmeldformulier. Voor alle deelnemers is er gratis soep en een warme muts van sponsor Unox.

Meer informatie
Publiek is natuurlijk ook van harte welkom om op 1 januari een kijkje te komen nemen. Wie meer informatie over de Nieuwjaarsduik Oost Gelre wil, kan terecht op de website www.devrijeslagdoorgrolle.nl. De organisatie is ook actief op Facebook via de pagina www.facebook.com/nieuwjaarsduikoostgelre.