Coronavirus Regionaal

6 mei 20:00 uur
Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

Daarom blijft voor iedereen gelden:

 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis

Bent u ziek?

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
 • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten.

Bent u 70 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid?

 • Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.

Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte

 • Zorg dat u altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven.
 • Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.

Ook is het vanaf 11 mei onder andere weer mogelijk om de meeste contactberoepen weer uit te oefenen. Kijk voor alle maatregelen op de  website van de Rijksoverheid.


22 april 12:00 uur
De overheid heeft dinsdag 21 april vertelt hoe het nu verder gaat met de coronamaatregelen in Nederland. De belangrijkste basisregels blijven bestaan. De overheid is bang voor een nieuwe corona-uitbraak, daarom blijven de meeste maatregelen hetzelfde:
– bij verkoudheidsklachten moet je thuis blijven
– Als iemand van het gezin koorts krijgt en hoest-/ longklachten, dan moet het hele gezin thuis blijven
– Hou buiten nog altijd 1,5 meter afstand tot elkaar, behalve als je tot een gezin behoort
– Groepen van meer dan 3 personen zijn niet toegestaan, niet binnen of buiten (tenzij een gezin)
– Blijf nog altijd zoveel mogelijk thuis, ga niet samen boodschappen halen en ga niet bij elkaar bezoek, ook niet op familie bezoek
– Werk zoveel mogelijk vanuit huis

Wat wordt er wél versoepeld?
Vooral de maatregelen die over kinderen en jongeren gaan, omdat kinderen het virus minder snel overbrengen:
– De basisscholen en de buitenschoolse opvang mogen na de meivakantie gedeeltelijk weer open. Niet alle leerlingen mogen tegelijkertijd naar school. Scholen zullen ouders informeren hoe ze dat zullen doen. En bij het brengen/halen moeten ouders afstand houden tot elkaar.
– De kinderopvang en het speciaal basisonderwijs mogen vanaf 29 april weer helemaal open.
– Het voortgezet onderwijs mag na 01 juni open, maar alleen als iedereen daar 1,5 meter afstand houdt.
– Kinderen tot 12 mogen buiten gezamenlijk sporten/ trainen vanaf 29 april
– Jongeren van 13 tot 18 jaar mogen ook gezamenlijk buiten sporten vanaf 29 april, maar alleen met 1,5 meter afstand
– Alle evenementen worden afgelast tot in ieder geval 01 september, ook alle sportwedstrijden
– Verder blijven de maatregelen behouden tot 20 mei, dus horeca, musea, kappers en andere gelegenheden blijven nog dicht.


17 maart 15:55 uur
Opening twee aparte huisartsencentra
Huisartsen in West en Oost Achterhoek openen in samenwerking met de beide ziekenhuizen twee centra voor de huisartsenzorg aan inwoners met klachten die mogelijk op besmetting met Corona wijzen. Deze centra zijn bedoeld voor alle inwoners van de West en Oost Achterhoek. Met deze maatregel willen ze de verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk vertragen, zodat de zorgcapaciteit voldoende blijft. Lees meer …


16 maart 20:39 uur
Annulering concert Cosmic Carnival
Naar aanleiding van de Corona crisis heeft het bestuur van de Stichting LSAmusic besloten dat het geplande concert van The Cosmic Carnival
zondagmiddag 5 april niet doorgaat. Dit concert zou plaatsvinden bij Oerkroeg Schiler in Aalten. Er wordt, in overleg met de band, gezocht naar een nieuwe datum.


16 maart 13:29 uur
Feestelijke bijeenkomst van de 500e deelnemer aan Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD) op dinsdag 17 maart in Doetinchem, wordt vanwege het coronavirus geannuleerd.


16 maart 11:08 uur
Bibliotheek
Naar aanleiding van de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus en in aansluiting op het dichtgaan van de scholen, horeca en sportclubs heeft de directie van de Bibliotheek Oost-Achterhoek besloten om alle zeven vestigingen in de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk met onmiddellijke ingang voor het publiek te sluiten. De sluiting geldt in ieder geval tot en met 6 april. Ook alle activiteiten tot en met 6 april zijn geannuleerd.


16 maart 09:39 uur
Het Cross- en PartyWeekend in de Holterhoek gaat niet door op 28 & 29 maart. De inschrijvingen zullen we annuleren en het inschrijfgeld terugstorten. “We willen al wel vast iedereen bedanken voor de tijd en de medewerking in de voorbereidingen. En gaan proberen om de cross nog door te kunnen laten gaan op een ander moment”. Bekijk het bericht


15 maart 17:08 uur
Laatste ontwikkelingen coronavirus (COVID-19) in Noord- en Oost-Gelderland. Meer lezen …


14 maart 21:00 uur
Het Graafschap College sluit locaties vanaf 16 maart
Actuele ontwikkelingen in onze veiligheidsregio (Noordoost-Gelderland), en wereldwijd, zijn voor ons de aanleiding om een aantal extra maatregelen te treffen. Het college van bestuur heeft vandaag het volgende besluit genomen. De hieronder vermelde extra maatregelen gaan in op maandag 16 maart en gelden in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart. Klik voor meer informatie


13 maart 13:24 uur
Boogie Woogie Cultuurcentrum stopt groepsactiviteiten vanwege Coronavirus
In aansluiting op de maatregelen die door het kabinet zijn genomen heeft het managementteam van Boogie Woogie besloten om in ieder geval t/m 31 maart de groepsactiviteiten te stoppen. Dat geldt ook voor concerten/ podiumactiviteiten e.d. die niet door derden worden georganiseerd en dus onder verantwoordelijkheid van Boogie Woogie Cultuurcentrum vallen. Daarnaast worden alle lessen op basisscholen, zoals CMK, Muziekimpuls en AMV gecancelled.

Als scholen in het Primair en Secundair Onderwijs besluiten om geen lessen meer te geven zal Boogie Woogie volgen. In Groenlo worden nu al geen individuele lessen meer gegeven vanwege besluiten door directie SCC De Mattelier.


13 maart 12:24 uur
Café Doodgewoon
Vanwege het coronavirus worden de cafés Doodgewoon gecanceld.

Wanneer
Donderdag 19 maart 2020 te Borculo,
· Dinsdag 24 maart 2020 te Aalten
· Donderdag 2 april te Lievelde

Meer informatie
http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon


13 maart 12:18 uur
Landelijke Opschoondag
Het coronavirus houdt veel mensen bezig op dit moment. Ook ons. Met de Landelijke Opschoondag op komst, hebben we de richtlijnen en adviezen van het RIVM de afgelopen periode aandachtig gevolgd. Op basis van de laatste ontwikkelingen, volgen we het advies van het RIVM waardoor is besloten dat de Landelijke Opschoondag  niet doorgaat op 21 maart.

Zie artikel


13 maart 11:38 uur
AALTEN – In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus heeft het bestuur van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW besloten haar jaarvergadering van donderdag 26 maart in Aalten uit te stellen en op te schuiven naar een nader te bepalen datum.

Heb je een update laat het ons weten