Home » Dinxperlo » Opheffing Kookadvies in Dinxperlo, Ulft, Terborg, Aalten, Varsseveld en omliggende gebieden

Opheffing Kookadvies in Dinxperlo, Ulft, Terborg, Aalten, Varsseveld en omliggende gebieden

1694

DINXPERLO – Het drinkwaterbedrijf Vitens heeft vandaag aangekondigd dat het kookadvies voor de klanten in Dinxperlo, Ulft, Terborg, Aalten, Varsseveld en omliggende gebieden is opgeheven. Na een periode van intensieve controle en de installatie van een speciale UV-installatie, is het drinkwater nu vrij van verontreinigingen.

Het kookadvies werd ingesteld nadat vorige week een bacteriële verontreiniging werd ontdekt in het productiebedrijf in Dinxperlo. Ondanks de inspanningen was de verontreiniging aanvankelijk niet volledig uit het systeem verwijderd. Het advies bleef tot vandaag van kracht. De door Vitens geïnstalleerde UV-installatie heeft de aangetroffen lichte verontreiniging succesvol verwijderd. Na grondig testen is bevestigd dat het water weer veilig is voor consumptie zonder koken. “We nemen geen enkel risico als het gaat om de volksgezondheid,” verklaarde een woordvoerder van Vitens, die tevens excuses aanbiedt voor het ongemak dat klanten hebben ervaren.

Vervolgstappen
Ondanks de positieve ontwikkelingen, blijft de exacte oorzaak van de verontreiniging nog onbekend. Vitens heeft aangekondigd dat het de komende dagen doorgaat met dagelijkse watercontroles. “We blijven tests uitvoeren om de bron van de verontreiniging te identificeren en aan te pakken,” aldus de woordvoerder.

Bron(nen) & Afbeelding(en)