Home » Archief » Marianne Besselink benoemd tot voorzitter College van Bestuur Zone.college

Marianne Besselink benoemd tot voorzitter College van Bestuur Zone.college

1055

DOETINCHEM – Vanaf 1 januari 2024 treedt Marianne Besselink aan als voorzitter van het College van Bestuur bij Zone.college. Zij zal samen met Berend Pastoor deze rol vervullen.

Zone.college is actief in het groen onderwijs en biedt programma’s voor vmbo-leerlingen, mbo-studenten en professionals in de groene sector. Met een studentenpopulatie van meer dan 7.500 en een team van 1.000 medewerkers, positioneert het zich als de grootste groene opleider in Oost-Nederland.

Marianne Besselink, woonachtig in Vorden, is de huidige burgemeester van de gemeente Bronckhorst. Na een periode van acht jaar in deze functie, maakt ze de overstap naar Zone.college. Voorheen diende zij als Tweede Kamerlid en woordvoerder onderwijs en heeft ze bijgedragen als gedeputeerde van de provincie Groningen, met speciale focus op basisonderwijs. Besselink heeft een diepe verbondenheid met onderwijsthema’s zoals natuur, landbouw, dierenwelzijn, klimaat en demografie.

Samen met Berend Pastoor zal Marianne Besselink de leiding van Zone.college op zich nemen. Jan Brink, voorzitter van de Raad van Toezicht, heeft vertrouwen in de toegevoegde waarde die Besselink brengt gezien haar uitgebreide bestuurlijke achtergrond en regionale kennis.

Bron(nen) & Afbeelding(en)