19 mei 2024
Home » Gelderland » KNVB en ARAG zoeken Amateurscheidsrechter van het Jaar

KNVB en ARAG zoeken Amateurscheidsrechter van het Jaar

1434

GELDERLAND – De KNVB en ARAG hebben de jaarlijkse verkiezing van de Amateurscheidsrechter van het Jaar gelanceerd. Van 5 september tot 8 oktober 2023 kunnen scheidsrechters genomineerd worden via www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

De verkiezing, die fairplay in het voetbal benadrukt, heeft dit jaar extra aandacht voor vrouwelijke scheidsrechters en jong talent tot 18 jaar. Zowel KNVB-scheidsrechters als verenigingsscheidsrechters kunnen genomineerd worden. Stemmen kunnen uitgebracht worden tot 12 november 2023 via de website. Per categorie wordt de (assistent-)scheidsrechter met de meeste stemmen per provincie geselecteerd.

Vakkundige jury
De jury, bestaande uit Bas Nijhuis, Franca Overtoom, Sjoerd Moussou en CEO Marc van Erven van ARAG Nederland, beoordeelt de genomineerden in de selectiefase. Nijhuis benadrukt het plezier van vorig seizoen en het vertrouwen in veel aanmeldingen dit jaar. Franca Overtoom onderstreept het belang van meer vrouwelijke scheidsrechters voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal.

Belang van de scheidsrechter
Etienne Wettingfeld, winnaar van vorig jaar, benadrukt dat de verkiezing verder gaat dan erkenning voor scheidsrechters; het draagt bij aan bewustwording van fairplay en respect op het veld. De scheidsrechter speelt een onmisbare rol in ruim 30.000 wekelijkse wedstrijden. Samen met spelers, trainers en supporters zorgt de scheidsrechter voor regelconformiteit en fairplay.

Dag van de Fairplay
Op 6 januari 2024 bereikt de verkiezing haar hoogtepunt tijdens de Dag van de Fairplay, met workshops en trainingen voor amateurscheidsrechters. ARAG en de KNVB ondersteunen al meer dan 12,5 jaar voetbalscheidsrechters in Nederland.

Meer informatie is beschikbaar op: www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!