24 april 2024
Home » Gemeente » Herinrichting kruising (Oude) Winterswijkseweg na zomer van start

Herinrichting kruising (Oude) Winterswijkseweg na zomer van start

442

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – De veiligheid van het kruispunt Winterswijkseweg-Oude Winterswijkseweg in Groenlo is al jaren een belangrijk aandachtspunt. De gemeente Oost Gelre heeft samen met een klankbordgroep gekeken naar mogelijkheden voor het veiliger maken van de kruising. Inmiddels heeft de gemeente de benodigde gronden aangekocht. Na de zomervakantie starten de werkzaamheden

De kruising wordt veiliger gemaakt voor fietsers. Fietsers worden straks via een vrijliggend fietspad over de kruising geleid. Hiervoor heeft de gemeente gronden aangekocht. Ook worden de bochten op de Winterswijkseweg verbreed. Hierdoor hoeft groot verkeer (zoals bussen en vrachtwagens) niet op elkaar te wachten om elkaar te passeren. Hierdoor verbetert de doorstroming op het kruispunt. Daarnaast wordt de Parallelweg voorzien van een nieuwe deklaag met rode fietsstroken.

Planning
De herinrichting van de kruising, inclusief de Parallelweg tot aan het busstation, duurt 6 weken (30 augustus t/m 8 oktober). Tijdens de herinrichting is de kruising vanaf week 36 (maandag 6 september) gedurende 5 weken afgesloten voor alle verkeer.  De werkzaamheden voor het resterende gedeelte van de Parallelweg zijn tussen 11 en 22 oktober gepland. De kruising is dan weer open voor verkeer.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de herinrichting is de kruising voor alle verkeer afgesloten. Kijk voor meer informatie op www.officielebekendmakingen.nl.