19 mei 2024
Home » Gem. Bronckhorst » Hollandse lente in Bronckhorst

BRONCKHORST – De komende lente zal de grensregio tot bloei komen met tienduizenden speciaal gekweekte en exclusieve bloembollen. Deze bollen zijn afkomstig van een gerenommeerde bloembollenexporteur uit de Bollenstreek, die tevens de Keukenhof van bollen voorziet. Het mooie nieuws is dat Bronckhorst ook kan genieten van deze prachtige bloemenpracht. Zo zullen er 80 bloembakken bij de komborden van Bronckhorst verschijnen. In totaal zullen er 150.000 exclusieve tulpen- en andere bloembollen worden verspreid over de hele Liemers, de Achterhoek, Emmerich, Landgoed Middachten in De Steeg en andere locaties.

De bloembollen, die eigenlijk bestemd waren voor Rusland, krijgen nu een nieuwe bestemming. Het uiteindelijke doel is om komend voorjaar een tulpenroute te hebben van Tolkamer tot Kilder en een tulpenlijn op de treinstations tussen Arnhem en Winterswijk. De initiatiefnemers van het project hebben de bloembollen met een fikse korting gekocht, omdat ze anders in de afvalcontainer zouden belanden vanwege de boycot van Rusland. Gelukkig hebben ze ervoor gekozen om de bloembollen aan de regio te schenken en zo krijgen ze nu een nieuwe bestemming.

Ruim 650 bloembakken zijn door leerlingen van basisscholen uit Nederland en Duitsland beplant met de meest exclusieve tulpen en andere bloemen. Ze werden daarbij geassisteerd door Oekraïense en Syrische vluchtelingen. Het is mooi om te zien dat niet alleen kinderen bij dit project zijn betrokken, maar ook de politie, brandweer, gemeenten, Arriva, Breng en de NS al bloembollen hebben gekregen. Door de grote verspreiding en de betrokkenheid van kinderen dragen de bollen bij aan zowel natuur als educatie.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!