Home » Groenlo » 50.130,13 euro voor KiKa

GROENLO – De Pfeifer Challenge die afgelopen vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus werd verreden, heeft maar liefst € 50.130,13  voor KiKa opgeleverd. Nadat de twaalf wielrenners om 21.30 uur groots waren onthaald op de Markt in Groenlo, werd de cheque uitgereikt aan Dirrie Bottinga van de stichting KiKa, Kinderen Kankervrij.

Vrijdagmorgen 28 augustus gingen de twaalf fietsers van de Challenge voor hun 1.000 kilometer lange uitdaging van start bij het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Van daaruit voerde de tocht dwars door de Ardennen richting het Noordfranse land. Op vrijdagavond bereikten de wielrenners na 400 kilometer fietsen het keerpunt: de Eiffeltoren in Parijs. In de drukte van de miljoenenstad liepen de renners zo’n twee uur vertraging op. Het lukte niet dit in de donkere Franse nacht ongedaan te maken: terwijl de hoogtemeters onder de wielen wegtikten, was het vooral vechten tegen de vermoeidheid en slapeloosheid.

Op zaterdagochtend vonden de renners nieuwe energie. Het tempo werd opgeschroefd, de opgelopen achterstand langzaam maar zeker ingelopen. Zelfs de vervelende klimmen in de Ardennen werden succesvol overmeesterd. Eenmaal in Nederland ging het tempo verder omhoog, waarna de wielrenners om 21.30 uur in Groenlo aankwamen. Alle twaalf renners volbrachten de Challenge.

Bij de aankomst op de Markt in Groenlo wachtte een enorme mensenmassa de twaalf lokale helden op. Ze werden groots onthaald en vervolgens gehuldigd. Daarna volgde de bekendmaking van het bedrag dat de Challenge opleverde voor KiKa, de stichting waar ze voor fietsten. Dirrie Bottinga van de Stichting Kinderen Kankervrij mocht een cheque van maar liefst € 50.130,13 in ontvangst nemen. Namens KiKa sprak ze haar waardering en dank uit richting de renners en begeleiders. Op www.pfeiferchallenge.nl en www.facebook.com/pfeiferchallenge leest en ziet u alles over deze unieke 1.000 kilometer-rit.

Doneren kan nog altijd: www.pfeiferchallenge.nl/doneren