Home » Landelijk » Wereldkampioenschappen zorgen voor meer bezoekers en bestedingen bij sportevenementen

Wereldkampioenschappen zorgen voor meer bezoekers en bestedingen bij sportevenementen

208

De 400 belangrijkste top- en breedtesportevenementen die in 2014 in Nederland hebben plaatsgevonden, trokken gezamenlijk 11,6 miljoen bezoeken, een half miljoen meer dan in 2013. Gezamenlijk genereerden de 400 sportevenementen een omzet van € 290 miljoen, eveneens fors meer dan in 2013. Ongeveer 60% van dat bedrag is afkomstig van bezoekers en deelnemers, de rest wordt opgehoest door overheden en bedrijfsleven.

Bovenstaande cijfers staan opgenomen in de net verschenen, 18e editie van de Sport Evenementen Monitor van onderzoeksbureau Respons. De Sport Evenementen Monitor bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste topsport- en breedtesportevenementen in Nederland.

Topsportevenementen
In 2014 vonden er ruim 300 topsportevenementen in Nederland plaats, iets meer dan het jaar daarvoor, waaronder een recordaantal WK’s in één jaar: WK Hockey, WK Roeien, WK BMX en WK Veldrijden.

Top 10 Breedtesportevenementen:
1 miljoen deelnemers
In 2014 namen ruim één miljoen deelnemers deel aan de breedtesportevenementen, 3% meer in vergelijking met 2013. Verreweg de meeste breedtesporters doen mee aan loopevenementen, waarbij een opvallende stijging plaatsvond bij obstacle runs (hindernislopen) die snel in populariteit zijn toegenomen.

Bekijk de factsheet van de nieuwste editie van de Sport Evenementen Monitor.