Home » Anne Marie Broshuis onderscheiden met ‘Jo Moormann speld’

Anne Marie Broshuis onderscheiden met ‘Jo Moormann speld’

363

GROENLO – Tijdens de negende Dameszitting, die zondag 24 februari plaats vond, werd door ‘Corps Champêtre Groll’ de allereerste ‘Jo Moormann prijs’ uitgereikt.

Jo Moormann werd geboren in Haarlem en trouwde met Jull Moorman en zij begonnen in Groenlo een juwelierszaak. “Jo Moormann zat 55 jaar geleden in de ‘Pelikaan’ als enige vrouw tussen de mannen tijdens de oprichting van carnavalsvereniging De Knunnekes”, vertelt dochter Yvonne Winkel Moormann.

Yvonne en haar zussen waren uitgenodigd op de dameszitting om de prijs te overhandigen aan iemand die veel betekent voor de Grolse Carnaval. “De prijs gaat naar iemand die vooral achter de schermen actief is voor het carnaval in Groenlo. Ze kwam ooit voor een Grolse liefde vanuit Winterswijk naar Groenlo. Zij heeft diverse schlagers geschreven zoals: De veugeltjes, Mina uut het laantje en Opa oet Spanje. Ze schreef ook teksten voor de buutavonden en heeft ook lang geleden in de ‘Noale Tonne’ gestaan”, aldus Anne van Wees van ‘Corps Champêtre Groll’

Anne Marie Broshuis krijgt de eerste ‘Jo Moormann speld’ als blijk van waardering voor haar grote betrokkenheid en inzet bij het Grolse carnaval.