Buurtbewoners geven plantsoen weer mooie uitstraling


GROENLO – “Dit is zo leuk dat ik daar graag op een zaterdagmorgen aan mee werk`, vertelt Gerard ten Hoopen, werkzaam bij de gemeente Oost Gelre en doet alles wat met ´groen´ te maken heeft.

De aanwonenden van de Schaepmanstraat hebben samen met de gemeente Oost Gelre een plan gemaakt hoe het plantsoen eruit moet komen te zien. Zaterdag 9 april waren een vijftiental buurtbewoners bezig met vooral het planten van plantjes, zoals: Kattenkruid, Geraniums, kleine Vlinderstruiken en hortensia’s.

Anderhalf jaar geleden kwamen de eerste plannen voor het herinrichten van het plantsoen in de Schaepmanstraat in Groenlo. Het plantsoen was verwilderd, zag er niet meer uit en kwam de veiligheid in de buurt niet ten goede. Dit laatste doordat de planten die erin stonden geen doorkijk meer gaven naar de buren aan de overkant van de straat. ‘De sociale contacten zijn er dan niet meer’.

De wildernis in het plantsoen is op een speciale burendag door de hele buurt weggehaald. “We hadden een beste berg met tuin afval”, zegt één van de aanwonenden van de Schaepmanstraat. Het was tijdens de ‘Burendag’ mooi weer en nu ook, dat maakt het werken in de ‘tuin van de straat’ leuker”, vervolgt een buurtbewoner.
Gerard geniet hiervan. “Er zijn nog wel meer van dit soort projecten in Oost Gelre die ik graag zou willen doen”, zegt hij met een tevreden glimlach op zijn gezicht.

Het onderhoud van het plantsoen wordt door de buurt en de Hacron Groen verzorgt.