‘Facilitair’ pakt zaken rond Slag om Grolle serieus op

GROENLO – Al maanden wordt in de oude bedrijfshallen aan de Borculoseweg gezaagd, getimmerd en geschaafd voor de Slag om Grolle. Verantwoordelijk daarvoor is de werkgroep facilitair, waarvan een tiental vrijwilligers zich inmiddels tot topklusser heeft ontwikkeld.

“Als je me een jaar geleden gevraagd zou hebben of ik zo’n pagodetent in elkaar had kunnen zetten had ik je uitgelachen”, zegt Roy Wijgerink, in het dagelijks leven werkzaam bij Autodemontagebedrijf Klein Gunnewijk. “Maar nu draai ik mijn hand er niet meer voor om.”

Deze zaterdag hoort hij bij het tiental leden van ‘facilitair’ die na deze dag op een verantwoorde manier met een heftruck werkzaamheden voor de Slag kunnen verrichten. “Dat is mede te danken aan Pfeifer Rentals, een van onze sponsors”, zegt Hans Bloksma, die de hulptroepen aanvoert. “Pfeifer wilde graag een tastbare bijdrage aan het evenement leveren, en opperde toen om drie moderne heftrucks ter beschikking te stellen en ook de begeleiding voor hun rekening te nemen.”

Voor dat laatste is Rob Flipse. Flipse neemt deze dag de vrijwilligers in duo’s onder zijn hoede. Terwijl de al enigszins ervaren Roy Wijgerink in de heftruck plaats neemt, kijkt Willy Nijland even mee. Hij heeft al wel eens op een heftruck gereden, “maar dat is een halve eeuw geleden, toen ik nog vakantiewerk deed bij de ABTB waar mijn vader werkte.”

Flipse maakt duidelijk dat, als ze bewijzen de nodige handelingen te kunnen verrichten, een certificaat krijgen waarmee ze dit evenement verantwoord het voertuig kunnen besturen. “Ga niet lopen scheuren, het is geen racewagen. Denk om je eigen veiligheid, dus nooit uit de kooi hangen”, vertelt hij de mannen, die snappen dat oordopjes met muziek op de heftruck niet handig is, en het omdoen van de gordel vanzelfsprekend…

Aan de competentietest namen behalve Wijgerink en Nijland ook Thomas Oesterholt, Fred Nijman, Roel Koebrugge, Gino ter Woord en Arjan Snijders deel; Tom Heming beschikte al over de nodige ervaring.


Bron: Streekgids.nl
Foto: PR / Slag om Grolle


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.