Home » Groenlo » Grol haalt maximale winst uit eerste twee competitiewedstrijden

Grol haalt maximale winst uit eerste twee competitiewedstrijden

374

[su_pullquote]Grol 1 – Avanti Wilskracht 1 4-2[/su_pullquote] GROENLO – Het is even wennen, en dat niet alleen voor de spelers maar ook voor de toeschouwers, nu Grol in het voetbalseizoen 2019-2020 heeft gekozen voor de derde klasse A in plaats van de derde klasse C. Dit betekent dat de over het merendeel vertrouwde Achterhoekse tegenstanders zijn ingeruild voor veelal onbekende opponeneten uit de regio Twente. Na de competitieouverture -uit tegen DSVD in Deurningen en afgesloten met een 3-4 overwinning- was het afgelopen zondag Avanti Wilskracht dat op het sportpark Den Elshof de degens kwam kruisen met Grol.

Avanti Wilskracht is een in 1930 opgerichte omnisportvereniging met de onderdelen voetbal, handbal, gymnastiek/streetdance, loopgroep, fit & actief, gehuisvest op het sportpark ‘Het Zoutendijk aan de Gronausestraat in Enschede. Dat het team van het trainersduo Leon Schmitz en Jasper Bos na twee wedstrijden nog puntloos is, kon afgelopen zondag op het sportpark Den Elshof niemand geloven. Het team liet met name in de eerste helft zien over een uitstekend team te beschikken, dat het in de loop van de huidige competitie nog ver kan schoppen. Grol mocht derhalve van geluk spreken dat men na 45 minuten met een 2-1 voorsprong ging rusten. Ook in het eerste kwartier van de tweede helft overheerste Avanti W. op alle fronten, waarna het vervolgens Grol was dat de voorsprong uitbreidde naar een 4-1 voorsprong om vervolgens enkele minuten vóór het einde nog een tegentreffer te moeten incasseren.

In de opstelling van Grol ontbreekt nog steeds aanvoerder Michel Kamphuis vanwege een blessure. En zoals in deze wedstrijd bleek, is juist een speler als Kamphuis in de basis noodzakelijk voor de juiste balans in het team. Zo ontsnapte de formatie van trainer Sander Hoopman reeds in het eerste kwartier van de wedstrijd aan een achterstand. Dit omdat de Enschedese formatie maar liefst drie doelrijpe kansen liet lopen. Hierbij mag niet onvermeld blijven dat doelman Wessel Baarslag van Grol niet alleen in die fase van het duel, maar zich gedurende de gehele wedstrijd manifesteerde als een meer dan betrouwbare sluitpost.

Tegen alle verhoudingen in nam Grol na 33 minuten spelen een 1-0 voorsprong uit een hoekschol van Dudu, die in de kluts na een kopbal via de rug van Wouter Rexwinkel in het vijandelijke doel belandde. Na de gelijkmaker van Avanti W-speler Robin Jager in 42e minuut, was het Tycho Ritico van Grol, die op slag van rust op snelheid en dat vervolgens met een schitterende lob doelman Diego Scholtens van Avanti W. verraste: 2-1.

Zoals gezegd, ging de tweede helft van start met een oppermachtig Avanti W., hetgeen tot tevredenheid van Grol niet werd beloond met een doelpunt. Na de openingsfase van deze opponent was bedwongen, was het Grol dat via Luc Berentsen de 3-1 voorsprong liet aantekenen. Na een in buitenspelpositie afgekeurd doelpunt van Mart Zieverink, was het andermaal Luc Berentsen die voor de 4-1 voorsprong tekende. Hij benutte een strafschop nadat Tycho Ritico in het strafschopgebied onderuit was gehaald. Nadat Avanti W. vijf minuten vóór tijd via Jan Hofte voor de 4-2 zorgde, braken er nog spannende slotminuten aan. Dit laatste ook omdat Avanti W. na een overtreding van Dudu eveneens een strafschop kreeg toebedeeld. Maar het was goalie Wessel Baarslag, die de tegenstander uit Enschede met een resolute redding van scoren afhield. Eindstand: 4-2.

Zondag 6 oktober a.s. speelt Grol 1 andermaal een thuiswedstrijd en dat tegen TVO uit Beckum. Aanvang: 14.30 uur op het sportpark Den Elshof in Groenlo.