13 april 2024
Home » Geld voor vier goede doelen door gezond eten

Geld voor vier goede doelen door gezond eten

232

GROENLO – Voor het zevende jaar op rij hebben medewerkers van broederijonderneming Probroed & Sloot in Groenlo elke dag twee stuks fruit (of meer) gegeten. Dit doen ze niet alleen voor hun eigen gezondheid maar ook voor een lokaal doel.

Probroed & Sloot heeft het welzijn van mens en dier hoog in het vaandel staan. Daarom biedt ze haar medewerkers de nodige vitaminen aan middels ‘werkfruit’. “Iedere dag kunnen de medewerkers beschikken over 2 stuks vers fruit. De mensen bij Probroed & Sloot voelen zich er vitaler door en leveren dan ook graag een tegenprestatie voor al dat gezonds. Aan het eind van de maand november begin december gaan wij langs bij de medewerkers met de vraag hoeveel het fruit hun waard was. Het bedrag dat met deze vrijwillige bijdrage wordt ingezameld vult het bedrijf aan tot een mooi bedrag”, vertelt Edwin Paardekoper van Probroed & Sloot.

Het uiteindelijke geldbedrag wordt gedeeld en overhandigd aan goede doelen die lokaal zijn en een bijdrage leveren aan mens of dier.

Dit jaar kregen vier goede doelen een bedrag van 750 euro. Het Wentholtpark in Lichtenvoorde wil het bedrag gaan gebruiken voor een broedmachine. Speeltuinvereniging d’n Geetelingshoek in Beltrum wil beginnen met een grote renovatie van de speeltoestellen. Stichting Gol station heeft inmiddels een locomotief en een wagon. Deze worden gerestaureerd en daar kan het geld goed voor gebruikt worden. Als laatste ontving Mariette de cheque van 750 euro. Zij wil samen met Marieke (en een groep) een berg bewandelen voor Kanjers voor Kanjers.