Home » Archief » Gemeenteraad stemt in met financiering sporthal

Gemeenteraad stemt in met financiering sporthal

1075

Het terrein waar de sporthal wordt gerealiseerd, gelegen bij het Marianum in Groenlo | Foto: Marcel Houwer

GROENLO – Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 17 oktober heeft de gemeenteraad van Oost Gelre ingestemd met de financiering voor een nieuwe binnensporthal. Dit besluit komt na eerdere aarzeling in april 2023, toen werd besloten geen extra middelen beschikbaar te stellen voor een sporthal op locatie Barkenkamp.

Binnensportverenigingen in Groenlo, zoals volleybal, handbal en tafeltennisvereniging Grol, hebben een voorkeur voor sporthal Den Elshof. Na een grondig onderzoek naar de ruimtebehoefte voor onderwijs en binnensport in de regio zijn zes plannen geformuleerd. Plan 3, dat een investering van €15,2 miljoen vergt voor het behoud van Den Elshof, de bouw van een nieuwe sporthal en een vaste locatie voor turnvereniging Rap & Snel, is met meerderheid van stemmen aangenomen.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Midzomerwandeling in Groenlo

Zaterdag 22 juni 2024 wordt de Midzomerwandeling georganiseerd in Groenlo. Deze wandeltocht is 6 kilometer en deelname is gratis. Start: Brouwersnös Eibergseweg 1 Groenlo. Starttijd: Tussen 19.30 uur en 20.30 uur.