Home » Archief » Plan voor woningbouw Oude Papendijk in november

Plan voor woningbouw Oude Papendijk in november

1551

GROENLO – Na de recente aankoop van grond aan de Oude Papendijk 4 in Groenlo, bereidt de gemeente Oost Gelre zich voor om in november een gedetailleerd participatieplan te presenteren. Dit plan zal de weg effenen voor de ontwikkeling van een belangrijk woningbouwproject in de regio.

Wethouder Arjen Schutten erkende het belang van de grondaankoop en het komende plan: “Deze stappen onderstrepen onze inzet om de woningbouwdoelstellingen uit de Woonvisie 2023-2027 te behalen,” zei hij.

Het bouwproject voorziet in de oprichting van 180 tot 220 woningen. Terwijl de plannen vorm krijgen, is de gemeente van plan nauw samen te werken met inwoners en belanghebbenden. Verschillende brieven zijn al verstuurd naar direct omwonenden om hun betrokkenheid te stimuleren.

Zodra het participatieplan in november is vastgesteld, wordt een speciale website over de woningbouw bij Oude Papendijk gelanceerd. Hier kunnen bewoners hun gedachten en zorgen delen en up-to-date blijven over het project.

Begin 2024 verwacht de gemeente de eerste conceptplannen te onthullen. Feedback hierop wordt vervolgens gebruikt voor de definitieve plannen.

Updates over het project, inclusief kavelinformatie, worden gedeeld op www.oostgelre.nl en in lokale kranten.

Inwoners en belanghebbenden die vragen hebben of willen meedenken, kunnen contact opnemen met Nikki van Etten (n.vanetten@neerlands.nu) of projectleider Bernadet Leusink (b.leusink@oostgelre.nl).

Bron(nen) & Afbeelding(en)