Home » Groenlo » Grol D1 – Erix D2

GROENLO – Deze zondag speelden de meiden van handbalvereniging Grol D1 tegen de meiden en jongens van Erix D2.
Deze teams hadden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld, dus gingen ze de wedstrijd in met de verwachting dat er hard gewerkt moest worden. De meiden hebben een doelstelling voor elke wedstrijd, dat is 8 doelpunten maken. Ze hopen dat ook deze wedstrijd weer te kunnen halen.

Erix begon de wedstrijd met de bal uit, maar er werd geen doelpunt gemaakt. De eerste aanval van Grol was gelijk raak met een openingsdoelpunt van Femke. Al snel werd het 1-1, waarna Robine gelukkig het 2e Grolse doelpunt maakte en weer voor stonden. De verdediging van HV Grol stond erg goed, er kwamen geen spelers van Erix door. Bij Grol maakten Nikki en Jolien ook nog een paar doelpunten en werd het 5-1. Erix gooide wel een aantal keer op het doel, maar de keepster van HV Grol, Karlijn, hield ze er goed uit. Toch scoorde Erix een keer en werd het 5-2. Grol maakte nog een paar doelpunten, waaronder die van Isis en Elize. Ook Erix scoorde nog 2 keer waardoor de ruststand 10-4 werd.

In de rust werd de tactiek nog even besproken. De doelstelling, 8 doelpunten per wedstrijd, werd voor deze wedstrijd even bijgesteld. De nieuwe doelstelling werd 8 doelpunten per speelhelft. De meiden gingen met een goed gevoel de 2e helft in.

Elize opende de 2e helft gelijk met een doelpunt en stond het 11-4. De tegenstanders hadden moeite om door de goede verdediging van Grol te komen. Er werd goed overlegd in de verdediging van Grol, Erix kwam er niet doorheen. De tegenstanders wisselden nog een keer van keeper door een blessure, maar dat maakte voor Grol niet uit. Lilou en Suus onderschepten een paar keer de bal, waardoor Jolien en Femke nog een paar doelpunten konden maken. Ook Elize, Robine en Nikki gooiden de bal er nog een paar keer mooi in. De meiden waren bijna niet moe te krijgen.

Ook de 2e helft keepte Karlijn super goed en liet er in deze helft maar 4 door. Erix maakte het laatste doelpunt en dat maakte de eindstand 25-8. De uitslag was boven verwachting en de meiden waren super blij. Dit was ook goed te zien. Ze hebben een leuke wedstrijd gespeeld.