26 april 2024
Home » Groenlo » Grol H.V. DS1 – Tukkers DS2

GROENLO – De dames van handbalvereniging Grol speelden dit keer de thuiswedstrijd op de zondagmiddag in sporthal Den Elshof en wel tegen het nog ongeslagen 2e team van De Tukkers uit Albergen.

In het begin van de wedstrijd was het jeugdige team van HV Grol niet goed bij de les en speelde niet scherp genoeg. Tegen deze tegenstander moet dat wel, de ervaren speelsters van de Tukkers namen het heft in handen en HV Grol had het nakijken. Halverwege de eerste helft stond het 3-11. Eenmaal van de schrik bekomen gingen de dames van HV Grol steeds beter spelen, tot aan de rust werd het spel beter en de opgelopen achterstand werd verkleind tot 9-14 bij het rustsignaal.

Het devies was scherper spelen en meer gedurfd spelen. Dit deden de dames van HV Grol de 2e helft goed. Er werden goede aanvallen uitgespeeld en ook vanuit de opbouw was nu meer dreiging, belangrijk was dat hier ook uit werd gescoord. Er ontstond een gelijk opgaande wedstrijd waar beide teams het publiek goed handbal lieten zien, via tussenstanden van 14-20 en 17-23 deed HV Grol goed mee. Verdedigend stond het ook veel beter, al moest het toezien dat het goed spelende De Tukkers fraaie aanvallen uitspeelden.

Het was uitblinkster Nikki in het doel van HV Grol die goede reddingen verrichte en erger voorkwam. Uiteindelijk werd het 20-26 voor de bezoeksters. Al met al een uitstekend herstel na een niet scherpe start van HV Grol en het spel was veel beter dan de laatste weken. Dit goede spel meenemen naar de volgende wedstrijd in Geesteren tegen Stevo 2 volgende week zondagmiddag.