Grol heeft er twee gediplomeerde TC-3 trainers bij

Robert Zijdel en Bert Roeterdink ontvingen afgelopen zaterdag uit handen van cursusleiders Marc Gardien en Raimond Massop het diploma behorend bij de UEFA C opleiding Trainer-Coach III.

Van de oorspronkelijk 27 aanmeldingen hebben slechts 14 cursisten de eindstreep gehaald. De cursus bestond uit maar liefst 23 bijeenkomsten, waarvan het merendeel bij DZC ’68 in Doetinchem, en daarnaast bij de vereniging van iedere cursist. In aanvulling daarop moest men nog stage lopen bij een selectieteam, onder leiding van een praktijkbegeleider. Robert heeft dit gedaan bij JO19-1 en Bert bij JO13-1. Ook was Robert nog trainer bij JO13-2 en voerde Bert de functie van HJO uit bij JO9 – JO13. Zowel Robert als Bert kijken tevreden terug op de cursus, waarbij ze de richting Jeugd hebben gekozen: “Het was zeer intensief en het moest ook nog eens in een periode van twee maanden korter uitgevoerd worden, maar enorm leerzaam”.

Onderwerpen die aan bod kwamen: visie op voetballen, het lezen van wedstrijden, het coachen van wedstrijden, het geven van trainingen, voetbaltraining op basis van de wedstrijdanalyse, het maken van een trainingsvoorbereiding, het begeleiden van jeugdspelers, blessurepreventie en het organiseren van een voetbalactiviteit.

Op zaterdag 8 april vond de afsluitende bijeenkomst plaats op sportpark Den Elshof inclusief diploma uitreiking. Robert en Bert proficiat en heel veel succes met jullie voetbaltrainers/HJO-carrière!