Home » Groenlo » Grol speelt gelijk tegen Trias

GROENLO – Met nog maar één nederlaag en een mooie derde positie op de ranglijst ging Grol op bezoek bij Trias. Trias, vechtend tegen degradatie, nam vroegtijdig afscheid van trainer Jos Heutinck en Ronald Silooy zwaaide voor de eerste keer de scepter. Gezien de stand was Grol verplicht om te winnen. Maar Grol speelde wellicht één van haar slechtste wedstrijden van het seizoen.

​De ploeg van Sander Hoopman startte zonder de geopereerde Luc Berentsen en Quint Kristen begon derhalve in de basis. Grol zette Trias gelijk onder druk, maar dit mocht niet baten. Trias was hiervan niet onder de indruk en In de eerste helft creërde Grol zich geen enkele kans. Er werd onrustige en onsamenhangend gespeeld en teveel passes gingen verkeerd. Geen enkele Grolspeler haalde zijn eigen niveau vandaag.

Na negen minuten keek men al tegen een achterstand aan. Bram ter Bogt kon zomaar aangespeeld worden op de 16-meter en wist de bal met een stuiter over Wessel Baarslag in het doel te brengen: 1 – 0. Wessel voorkwam een grotere achterstand door twee ballen uit de bovenhoek te plukken. Grol wist hier dus voor rust niets tegen over te zetten.

Na rust ging het gelukkig iets beter. Al zag het daar lang niet naar uit. Dudu werd op snelheid weggestuurd, maar liet de bal van zijn voet springen. Na ruim een uur spelen was het dan toch raak. Een hoge bal werd door Mart Zieverink klaar gelegd voor Dudu, die de bal genadeloos hard in de kruising joeg. Een prachtdoelpunt: 1 – 1. Twee minuten later was het weer raak. Mart Zieverink ontfutselde een treuzelende Trias verdediger de bal en prikte de bal langs doelman Matthijs Stortelers: 1 – 2.

Na een superredding van Wessel Baarslag die gestrekt met de vingertoppen een schot op de paal wist te tikken, en een gemiste kans van Mathijs Warnar leek Grol tegen de verhouding in op een gestolen overwinning af te stevenen. Maar tien minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker: Rolf Honderslo tikte een lage voorzet via de paal binnen: 2 – 2. Michel Kamphuis, die net als zijn medespelers, niet zijn gebruikelijke niveau haalde, leek nog de winnende te scoren, maar een Trias verdediger wist het strakke schot op doel weg te koppen.

Uiteindelijk een terecht gelijkspel, maar wederom laat Grol punten liggen bij een laaggenoteerde ploeg. Grol zakt hierdoor naar de vierde plaats. Komende zondag 18 maart staat de thuiswedstrijd tegen Keijenburgse Boys op het programma. Aanvang 14.30 uur. Dudu zet de stand op scorebord op 1-1. Foto: Marcel Houwer