Wie springt zaterdag naar jackpot PSC Lichtenvoorde?


VRAGENDER – Het gaat zaterdagavond 17 maart op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender een spannende eindstrijd worden om de extra bonussen voor springruiters. Als de laatste van de drie 1.40m Grote Prijzen van het indoorseizoen is verreden, wordt de eindstand opgemaakt. De beste drie ruiters over twee 1.40m Grote Prijzen krijgen respectievelijk 1.000, 600 en 400 euro.

Micky Morssinkhof, hier met haar moeder Nory Morssinkhof, won de vorige 1.40m Grote Prijs maar komt niet voor de bonus in aanmerking omdat ze met haar paarden naar Spanje is afgereisd. Foto Wendy Scholten

Kanshebbers
Wie maken kans? Dat zijn best nog wat ruiters, want nog niet iedereen heeft aan twee Grote Prijzen deelgenomen. Tot nu toe staat Kevin Olsmeijer met stip bovenaan met vijf plaatsingspunten, maar met een goed optreden op zaterdag kunnen ruiters als Piet Raijmakers jr., Lars Kuster, Anne-Liza Makkinga, Elike Morsink, Laurens Houben, Jurre van Bommel, Niels Brussen, Edwin Klokman, Thomas Arendsen Raedt, Vincent Geerink, Simon Morssinkhof en Veronique Morsink flink stijgen op de ranking.

In Spanje
Thuisamazones Micky Morssinkhof en Ester Blekkink hadden ook nog kans op een greep in de jackpot, maar zijn afgelopen donderdag met twaalf paarden vertrokken naar het drieweekse springconcours in Oliva, Spanje. Meerdere professionele springstallen in de omgeving zijn naar het zuiden afgereisd om zich voor te bereiden op het buitenseizoen.

Paardensportcentrum Lichtenvoorde heeft daarom besloten om de donderdag met de klassen L tot en met ZZ definitief uit het programma van de PSC Voorjaars Jumping te schrappen wegens te weinig deelname. Check www.psclichtenvoorde.nl voor de laatste programmering. De Grote Prijs op zaterdagavond begint rond 20.00 uur. Op zondag komen de beste jeugdruiters van Nederland in actie in de KNHS Luzac jeugdcompetitie.