Home » Groenlo » Grol verliest derby met 0 – 3

LICHTENVOORDE/GROENLO – Dinsdag 22 augustus speelde Grol 1 tegen Longa 1 op het State of Art Keitoernooi. De eerste serieuze test voor het team van Sander Hoopman. Met de kermis in de benen moest men vol aan de bak.

Longa speelde over het algemeen wat makkelijker en kreeg de grootste kansen, maar ook Grol creëerde zich enkele goede mogelijkheden. Maar tweemaal was een voorzet van de weggestuurde Wouter Rexwinkel niet op maat. Michel Kamphuis was de drijjvende kracht op het middenveld. Luc Berentsen speelde een goede eerste helft. En Wessel Baarslag was een nuttige sluitpost met diverse goede reddingen. Mart Willemsen en Ramon Landewers begonnen centraal achterin. Ramon viel na tien minuten echter al uit met een blessure en werd goed vervangen door Tim Leusink. Na een half uur was het echter dan toch raak voor Longa. Nick te Veldhuis kopt een voorzet op maat binnen: 1 – 0. Vlak voor rust krijgt Rutger van Schijndel nog een goede kopmogelijkheid bij de tweede paal, maar de bal belandt naast het doel.

De tweede helft begint Grol goed. Met Mathijs Warnar en Doné Emaus als verse wissels ontstaan er nieuwe impulsen. Jordy Oonk weet een voorzet helaas niet goed te raken om de gelijkmaker te scoren. Grol komt goed weg bij een overtreding in de eigen 16-meter. Even later lijkt de vlam in de pan te slaan, met enkele gemene overtredingen op Michel Kamphuis. Maar daarna is het dan toch eigenlijk Longa dat de wedstrijd domineert. Wessel redt enkele goede schoten van Longa en een kopbal belandt nog op de paal. De wedstrijd lijkt naar het einde te sukkelen. Maar Longa geeft nog even gas en scoort nog tweemaal in de laatste tien minuten: Na balverlies achterin prikt Freek Heinsbroek de 2 – 0 binnen in de verre hoek en in de laatste minuut schiet hij een teruggelegde bal snoeihard in de onderhoek: 3 – 0. Dit is tevens de eindstand. Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd.

Zaterdag speelt Grol haar tweede wedstrijd op het Keitoernooi om 18.00 uur tegen RKZVC, dat dinsdag met 1 – 0 won van AZSV.

Opstelling Grol: Wessel Baarslag, Mart Willemsen, Teun Pasman, Ramon Landewers, Bjorn te Braake, Luc Berentsen, Roel Bruins, Michel Kamphuis, Wouter Rexwinkel, Jordy Oonk en Rutger van Schijndel. Wissels: Tim Leusink voor Ramon Landewers, Mathijs Warnar voor Rutger van Schijndel en Doné Emaus voor Roel Bruins.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen