19 april 2024
Home » Groenlo » Grol wint stadsderby

Grol 1 door in de beker na 6 – 1 winst op Grolse Boys 1

Dinsdag 30 augustus vond er sinds lange tijd weer een officiële wedstrijd plaats tussen stadsgenoten Grol en Grolse Boys. In de derde wedstrijdronde van de groepsfase van de beker streden ze om de groepswinst en plaatsing voor de volgende ronde.

Grol begon de stadsderby voortvarend. Na een kwartier spelen stond het al met 0 – 2 voor door doelpunten van Michel Kamphuis en Jordy Oonk. Beiden uit een voorzet van Wouter Rexwinkel op rechts. Grol die overduidelijk de betere ploeg was en het merendeel in balbezit was verzuimde dit verder uit te bouwen in de eerste helft. Zaterdag 4e klasser Grolse Boys, met onder andere oud-Grolspelers Eduardo de Sousa Cavalcante en Ronald Wagendorp in de gelederen, werkte hard en gaf zich niet gewonnen. Na een half uur wist het zelfs de aansluitingstreffer te scoren. Luc Berentsen kopte een cornerbal fraai achter Wessel Baarslag. Grol kreeg enkele grote kansen. Thomas Porskamp stond oog in oog met keeper Sebastiaan van Beugen maar raakte de bal niet goed. Een kopbal van Jordy Oonk belandde op de kruising. In het schemerdonker, want een deel van de verlichting begaf het, ging Grolse Boys wat fysieker spelen op jacht naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in twee gele kaarten en op slag van rust nog via een boogbal van afstand een bal op de lat.

Het team van Jeroen Burghout maakte een goede indruk. De verdediging stond attent te spelen met een goed meevoetballende keeper Wessel Baarslag. Het middenveld was zeer beweeglijk en voorin werden aan de buitenkant door Michel Kamphuis en Wouter Rexwinkel de nodige acties gemaakt waardoor diverse kansen ontstonden.

In de rust viel de verlichting op het Hoofdveld definitief uit en besloot scheidsrechter Marschalk uit Enschede de tweede helft af te werken op veld 2. De ca 400 toeschouwers zagen Grol verder uitlopen. Vlak na rust schoof Tim Leusink de 1 – 3 binnen en was de hoop bij Grolse Boys op een verrassing definitief verdwenen. Met een fraaie kopbal van Jordy Oonk en een prachtig afstandsschot van 30 meter van Mart Zieverink kwam Grol op 1 – 5. Tien minuten voor tijd werd de eindstand bereikt doordat Mart Zieverink werd vrij gespeeld en hij de bal beheersd vanuit de draai in het doel plaatste: 1 – 6. Grolse Boys kreeg nog één grote kans maar een goed keepende Wessel Baarslag verwerkte het schot tot corner. Een goede overwinning van Grol met een team dat duidelijk een stijgende lijn heeft ingezet.

Met deze overwinning eindigt Grol als eerste in poule 94 van de beker en plaatst zich voor de volgende ronde.

Zondag 4 september a.s. begint de competitie. Grol speelt thuis tegen VVO uit Velp. Vorig seizoen kampioen in de 4e klasse. Aanvang 14.30 uur.