Home » Aalten » Open Monumentendag op Hoeve Eskes

AALTEN – Op zaterdag 10 en zondag 11 september kunt u tussen 10.00 en 17.00 uur Boerderij Eskes bezoeken. Het boerderijtje maakt deel uit van landgoed Walfort, gelegen tussen Aalten en Bredevoort in de Achterhoek. Het is een landgoed van ruim 50 hectare bos en weiland met een eeuwenoude Havezathe Walfort en Saksisch boerderijtje Eskes.

De Havezathe is niet geopend; boerderij Eskes wel. Bezoekers kunnen het erf met schuurtjes en waterput met haalboom bekijken. Ook is de deel, de plek waar vroeger het vee stond, te bekijken. Bezoekers kunnen daar genieten van een expositie met schilderijen van boerderij Eskes. De boerderij is vanouds een icoon van monumentaal erfgoed in Aalten. Het was vaak onderwerp voor kunstschilders en tekenaars en diverse bruidsparen hebben Eskes gebruikt als decor voor hun bruidsreportage. Het boerderijtje past dus uitstekend bij het thema van dit jaar: iconen en symbolen.

Boerderij Eskes, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. Adres: Walfortlaan 3, 7121 LJ, Aalten. Informatie: www.glk.nl/evenementen.