Home » Groenlo » IJskrabberwant een succes

GROENLO – De dames van de Senioren Handwerk Club komen bijna elk jaar met een verrassend artikel. Dit jaar was de in een Grols gebreide patroon met daarin een ijskrabber zeer populiar.\r<br>Het artikel werd gepresenteerd afgelopen zaterdag tijdens de bazar in zaal \’t Kormelink in de Molenberg.

De club die dit jaar 25 jaar bestaat had weer een groot assortiment van zelf gemaakte artikelen zoals, geborduurde kussens, wenskaarten met borduurversieringen, eigentijdse garderobe voor babypoppen, enz. Maar het meest in het oog springt de collectie gebreide artikelen waarin het Grolse motief is verwerkt. Grolse wanten uiteraard, maar ook ijsmutsen, ovenwanten, pannenlappen, sokken, vingerloze handschoenen, mascottes in de vorm van miniwanten of wenskaarten met daarop een gebreide miniwant bevestigd.

De bazar is ieder jaar goed voor een opbrengst van gemiddeld €4500. Het grootste deel wordt gebruikt om materialen te kopen zodat de vijftig dames weer verder kunnen. Een deel gaat naar een goed doel, dat door de leden zelf wordt uitgekozen.